Počeo s radom dečji vrtić ''Alisa u zemlji čuda''

Prvog dana nove školske godine počeo je s radom reprezentativni objekat Predškolske ustanove u Zrenjaninu, dečji vrtić "Alisa u zemlji čuda" u naselju "Gradnulica". Tim povodom taj vrtić danas su posetili čelnici lokalne samouprave u Zrenjaninu - gradonačelnik Čedomir Janjić, predsednik Skupštine grada Radovan Bulajić,  zamenik gradonačelnika Saša Santovac, pomoćnici David Dimkić i Ivan Dević, sekretar Skupštine grada Milan Mrkšić, kao i predstavnici MZ Gradnulica, na čijoj se teritoriji vrtić nalazi i koja je delom učestvovala u finansiranju njegove izgradnje. 
 
 
Izgradnja ovog vrtića počela je sredinom decembra 2011. godine, ali su radovi zbog određenih problema - izmena u projektu, izmena gabarita objekta, zastoja u plaćanju – obustavljani i dinamika znatno usporavana. Konačno, kada su svi problemi otklonjeni, radovi su intenzivirani i grad je dobio savremeni objekat za boravak dece po najvišim standardima. 
- Kao što smo obećali, 1. septembra vrtić "Alisa u zemlji čuda" počeo je s radom i došli smo da obiđemo 150 mališana u novom prostoru koji je, zaista, sjajan. Nastavljamo s radom, kako s proširenjem ovog objekta, tako i s izgradnjom dva nova vrtića u gradu – u mesnim zajednicama "Bagljaš" i "Bolnica-Berbersko", jer se za njima javlja potreba. Drago mi je što smo priveli kraju izgradnju ovog vrtića i svi smo se potrudili i uložili napor da on danas počne s radom – istakao je gradonačelnik Janjić i dodao da je ovim prestao s radom nenamenski objekat predškolske ustanove u Ulici Cara Lazara, a da je upravo zbog još nekih problematičnih lokacija i nepravilne teritorijalne raspodele objekata i planirana izgradnja još dva vrtića. 
 
    
 
    
 
Autor projekta izgradnje vrtića "Alisa u zemlji čuda", dipl. inž. arhitekture Jelka Đorđević iz zrenjaninske "Direkcije za izgradnju i uređenje grada", upoznala je gradonačelnika Zrenjanina i njegove saradnike s funcionalnim svojstvima objekta i predviđenom namenom, dok je direktor PU "Zrenjanin", Vladimir Petrović, rekao da prvog dana školske godine u vrtiću boravi oko 150 dece, dok druga faza predviđa proširenje kapaciteta za još oko stotinu dece u jaslenom uzrastu. 
- Maksimalni kapacitet trenutno je 180 dece i u pitanju su sve uzrasne kategorije, osim jaslenih. Svoj deci i roditeljima želim uspešan početak školske godine i danas je, kao što vidite, divan dan za grad Zrenjanin, za decu, za roditelje, otvorili smo lep objekat i nadam se da će se mališani ugodno osećati u njemu. Objekat zauzima povšinu od oko 1.600 kvadratnih metara i u njegovu izgradnju uloženo je oko 80 miliona dinara – rekao je Petrović.
 
    
 
Vrtić "Alisa u zemlji čuda" izgrađen je zajedničkim sredstvima Fonda za kapitalna ulaganja Vojvodine, Grada Zrenjanina i mesne zajednice "Gradnulica".