Poljoprivredna škola posle četiri godine na staroj adresi

Učenici zrenjaninske Poljoprivredne škole posle četiri godine privremenog boravka u drugom objektu vratili su se jutros u učionice svoje škole, u Makedonskoj ulici. 
 
Tu srednju školu danas su posetili gradonačelnik Čedomir Janjić, njegov zamenik Saša Santoca, kao i predsednik i seketar Skupštine grada Radovan Bulajić i Milan Mrkšić.
 
 
Gradonačelnik Janjić je podsetio na nedavno dato obećanje da će od 1. septembra škola raditi na staroj adresi.
- Posle četiri godine podstanarstva, u neadekvatnim uslovima, uspeli smo da završimo velike radove kako bi đaci mogli krenuti u školu. Izuzetno sam zbog toga zadovoljan i ujedno zahvaljujem izvođačima, ali i našim javnim preduzećima i agilnoj direktorki škole. Nadam se da se Poljoprivredna škola više neće izmeštati i da će učenici u njoj uspešno sticati nova znanja. Bilo je sumnje da će poslovi biti završeni na vreme, ali mi nemamo vremena da odgovaramo na te sumnje, već svojim delima pokazujemo da ono što obećamo i uradimo. Ova škola je jedan od primera, a biće još mnogo toga što ćemo uraditi u narednom periodu - rekao je Janjić.
 
    
 
Početak školske godine u rekonstruisanom objektu u Makedonskoj direktorka Poljoprivredne škole Milica Damjanović Tomin takođe smatra uspehom, jer, kako je navela, rokovi su kratki a posla je bilo mnogo.
- Zamenjena je sva stolarija u školi, iako je to projektom bilo predviđeno samo za gornji sprat, radovi koji su predviđeni za rekonstrukciju krova su takođe završeni, učionice su okrečene, ne sve, ali to ne remeti nastavu jer će se raditi posle podne i za vreme vikenda. I taj posao će ubrzo biti završen. Pored toga urađena je i spoljna fasada - kazala je ona i navela da uporedo sa navedenim radovima teku i radovi na sanaciji grejanja, koje škola finasira svojim sredstvima.
- Urađen je zaista veliki posao, iako su rokovi bili kratki. Radili smo u tri smene, a veliku zahvalnost na pomoći i podršci dugujemo Gradskoj upravi, ali i javnim preduzećima koja su bila uz nas. Svi smo presrećni, đaci, nastavnici i ja lično - dodala je direktorka škole.
 
    
 
Kako je istakla, Grad Zrenajnin je za rekonstrukciju izdvojio 15 miliona dinara, a Poljoprivrednu školu trenutno pohađa 495 učenika koji će, kada svi radovi budu zavšeni,  što se očekuje za desetak dana, imati prostor koji zadovoljava kako njihove, tako i potrebe nastavnog osoblja.
- Imaćemo duplo veći prostor od onog koji smo imali u zakupljenom objektu sa samo dvadeset učionica i neadekvatnim uslovima za odvijanje nastave - ukazala je Milica Damjanović Tomin.