Tradicionalni koktel u Gradskoj bašti okupio brojne zvanice

Pretposlednje večeri manifestacije "Dani piva", gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić priredio je tradicionalni koktel u Gradskoj bašti kom je prisustvovao veliki broj gostiju, zvanica iz političkog, privrednog, kulturnog, obrazovnog, verskog i sportskog života grada, javnih institucija i predstavnika gradova i opština iz okruženja, kao i  bratskih i gradova prijatelja. 
 
    
 
Domaćin prijema, gradonačelnik Zrenjanina, sa saradnicima, ističe da su "Dani piva" prilika za susret s prijateljima i saradnicima iz drugih gradova, iz drugih država. 
- Prilika je to da se podsetimo i nekih ranijih dogovora, ali i da napravimo nove i danas je taj dan, kada se sastajemo s brojnim delegacijama i nadam se da će rezultati tih razgovora biti brzo vidljivi. Što se tiče "Dana piva", mislim da tu sve protiče kako treba, vreme nas je poslužilo i nadam se da će svi gosti, posebno oni van Zrenjanina, biti zadovoljni, a da će najzadovoljniji biti Zrenjaninci – rekao je gradonačelnik Janjić.
 
    
 
Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević po prvi put prisustvuje "Danima piva" u svojstvu gradonačelnika drugog po veličini grada u zemlji. Njegovi utisci su takođe pozitivni.
- Zadovoljstvo mi je što sam danas u poseti Zrenjaninu i ovoj manifestaciji, koja sigurno spada među najpoznatije u celoj državi. Mislim da smo imali kvalitetne razgovore sa zamenikom gradonačelnika Zrenjanina, juče u Novom Sadu, danas smo ovde to nastavili u jednom neformalnom druženju. Ovako lepi događaji prilika su da se razmene iskustva, ali i da se porazgovara o nekim problemima prisutnim u oba grada, pa i onim zajedničkim, kao što je magistralni put između Zrenjanina i Novog Sada, za koji znamo u kakvom je stanju – istakao je gradonačelnik Novog Sada i izrazio očekivanja da  će Zrenjanin čuvati ovaj festival, da će ostati prepoznatljiv i da će odoleti konkurenciji.  
 
Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić podseća da saradnja između dva grada traje više godina i da on već četvrti put posećuje Zrenjanin.
- Razvijamo kulturnu i sportsku saradnju, a ono što je najbitnije, želuimo da unapredimo i ekonomsku saradnju. Gradovi Zrenjanin i Bijeljina su gradovi sličnih kapaciteta, bavimo se poljoprivredom, možda Zrenjanin ima malo više industrije, ali je Bijeljina grad interesantan zato što je na tromeđi Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine. Naši narodi, naši ljudi, imaju i prijateljskih i rodbinskih veza i sve to čini da se zaista prijatno osećam u Zrenjaninu – kazao je gradonačelnik Bijeljine.
 
    
 
Prijemu u Gradskoj bašti prisustvovali su i predstavnici bratskih gradova Arada iz Rumunije, Rešica, opštine Krnjak u Republici Hrvatskoj, Bijeljine i Trebinja u Republici Srpskoj, Novog Sada, Leskovca, Novog Bečeja. Među zvanicama bio je i potpredsednik Srpske napredne stranke, nekadašnji gradonačelnik Zrenjanina, Goran Knežević, koji je rekao da ne može biti objektivan kada govori o "Danima piva", jet se radi o manifestaciji u kojoj je, na različite načine, prisutan dugi niz godina.
- Bio sam jedan od osnivača ove manifestacije i meni je svake godine ona sve lepša, jer svi zajedno starimo s tom manifestacijom, iskusniji smo, pametniji, ne mogu da kažem i lepši, ali sigurno i bolji i kvalitetniji. Ono što je bila ideja i prvih "Dana piva" i što se proteže do danas, jeste da to ne bude samo turistička manifestacija, već da dovedemo ljude da vide šta imamo u Zrenjaninu, šta možemo da ponudimo, da bi mogli da ostvarimo neke svoje ciljeve, to je, pre svega, zapošljavanje naših građana i lepši grad. Mislim da smo na dobrom putu da to uradimo – istakao je Knežević i dodao da očekuje da će već  naredni, jubilarni trideseti "Dani piva" biti na ponos ne samo Zrenjanina, nego i čitave Srbije.
 
    
 
    
 
Goste svečanog koktela dočekivali su gradonačelnik Zrenjanina, Čedomir Janjić, njegov zamenik Saša Santovac, predsednik Skupštine grada Radovan Bulajić i zamenik predsednika Skupštine grada, Ljubomir Stanisavljev, a posebnu dobrodošlicu  svima je  poželeo gradonačelnik Janjić. Goste je zabavljala muzička grupa iz Zrenjanina "Katy B Good".
 
Po nepodeljenojj oceni prisutnih, najveći broj zvanica do sada, kao i ukupna organizacija ovog prijema, predstavljaju svojevrstan vid priznanja lokalnoj samoupravi na naporima koje čini da "Dani piva" zaista  budu manifestacija koja okuplja  Zrenjanince i njihove goste i koji tih dana rado posećuju naš grad.