Uspešno započeta saradnja Uhte i Zrenjanina

Srpska delegacija je od 1. do 5. septembra posetila  Uhtinski državni tehnički univerzitet, u cilju nastavka saradnje na zajedničkom obrazovnom, novoakreditovanom smeru na Tehničkom fakultetu "Mihajlo Pupin“ u Zrenjaninu "Industrijsko inženjerstvo u eksploataciji nafte i gasa“. 6. marta ove godine potpisan je Protokol o dugoročnoj strateškoj saradnji između Tehničkog fakulteta "Mihajlo Pupin“ u Zrenjaninu i Uhtinskog državnog tehničkog Univerziteta.
 
 
 
 
Delegaciju su činili: dekan Tehničkog fakulteta u Zrenjaninu, dr Milan Pavlović, pomoćnik gradonačelnika grada Zrenjanin Duško Radišić, a ispred kompanije NIS-Gazprom, menadžer za saradnju sa Univerzitetima, obrazovnim i naučnim institucijama dr Snežana Lakićević i saradnik za saradnju sa obrazovnim institucijama, Ana Simanić.
 
 
 
 
Prvog dana posete održan je sastanak sa rektorom Uhtinskog državnog tehničkog univerzitetu Nikolajem Chadaja, na kome je vođen razgovor  o postignutim rezultatima, a takođe i o neophodnim pitanjima za dalju realizaciju programa i nastavku saradnje. Rektor Chadaja je iskazao ogromno zadovoljstvo zbog uspešno realizovanog projekta i izjavio da će i u buduće Uhtinski državni tehnički Univerzitet  raditi na svim pitanjima vezanim za obrazovni smer kako bismo obrazovali i  povećali kvalitet kadrova u oblasti nafte i gasa neophodnih za NIS Gazprom. 
 
 
 
 
Nakon sastanka sa rektorom  održan je sastanak sa naučnicima, profesorima, šefovima katedra Uhtinskog državnog tehničkog Univerziteta, koji neposredno učestvuju u razradi školskog programa. Detaljno je vođen razgovor o različitim aspektima međusobne saradnje, ne samo o tehničkim pitanja realizacije obrazovnog smera, već i pitanje o svođenju programa oba Univerziteta na zajednički imenitelj. To će, po mišljenju obe strane, dozvoliti između Univerziteta redovnu i efikasnu razmenu naučnika i profesora.