Gradonačelnik otvorio dve značajne sportske manifestacije - rukometni turnir i plivački miting

U Zrenjaninu su juče počela dva značajna sportska takmičenja, u rukometu i plivanju, a otvorio ih je gradonačelnik Zrenjanina, Čedomir Janjić. U "Kristalnoj dvorani" održava se rukometni "Turnir šampiona", organizovan povodom 65. godišnjice od osnivanja rukometnog kluba "Proleter", dvostrukog šampiona Jugoslavije i vicešampiona Evrope 1991. godine. Učešće na truniru uzele su još tri šampionske ekipe naše zemlje – aktuelni prvak Srbije, novosadska "Vojvodina" i proslavljeni prestonički klubovi Crvena Zvezda i Partizan. 
  
 
Juče su odigrani polufinalni mečevi u kom su se sastali slavljenik Proleter i Partizan, a u drugom meču Crvena Zvezda – Vojvodina. U prvom meču, Beograđani su tek u finišu slomili otpor slavljenika i obezbedili finale pobedom 35:33. U drugoj utakmici, šampioni su bili ubedljivi – Vojvodina je slavila rezultatom 33:23. Danas, od 16.30 časova, na programu je utakmica za 3. mesto, Proleter – Crvena Zvezda, a finale Partizan - Vojvodina se igra od 19 časova. 
  
    
 
     
 
Otvarajući turnir, gradonačelnik Zrenjanina istakao je da je rukometni klub "Proleter" ispisivao najslavnije stranice sportske istorije grada i poželeo da i u godinama koje predstoje zrenjaninski rukometaši ostvaruju zapažene rezultate.
- Želim rukometašima "Proletera" da se vrate na staze nekadašnjih uspeha – istakao je Janjić tokom ceremonije otvaranja turnira.
 
 
Na Gradskom bazenu juče su, u organizaciji Plivačkog kluba "Proleter", Plivačkog saveza Srbije i pod pokroviteljstvom Grada Zrenjanina, počela takmičenja za "Veliku nagradu Srbije – Kup Zrenjanina 2014", na međunarodnom plivačkom mitingu, koji je ove godine okupio oko 400 učesnika iz 12 zemalja i domaćina, klubova iz Srbije. Takmičari su u Zrenjanin stigli iz Grčke, Bugarske, Mađarske, Slovačke, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Crne Gore, Italije, Makedonije, Turske i Sjedinjenih Američkih Država, a učesnicima mitinga, plivačima, sudijama i publici na bazenu obratili su se predsednik Plivačkog saveza Srbije, Dragan Radosav i gradonačelnik Zrenjanina Čedoomir Janjić, koji je takmičenje zvanično proglasio otvorenim. 
 
   
 
   
 
Promoter ovog događaja, jednog od važnijih turnira plivačke sezone na 25-metarskim bazenima, je aktuelni svetski rekorder u disciplini 200m leđnim stilom Arkadij Viatčanin. Ulaz na sva takmičenja na Gradskom bazenu u Zrenjaninu je slobodan, a plivači će se na "Velikoj nagradi Srbije – Kupu Zrenjanina 2014" nadmetati do nedelje, 2. novembra.