Povećava se broj firmi u Slobodnoj zoni Zrenjanin

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić obišao je danas, sa svojim saradnicima,  Slobodnu zonu Zrenjanin, gde je razgovarao sa direktorom Branislavom Malagurskim i predstavnicima pojedinih firmi koje posluju u toj zoni.

 

 

Po rečima Malagurskog, u zrenjaninskoj Slobodnoj zoni trenutno posluje dvanaest firmi od kojih su tri proizvodne, koje imaju preko 3.000 zaposlenih, a prošlogodišnji promet bio je na nivou od preko 200 miliona evra.

- Kada je reč o poslovanju firmu u Slobodnoj zoni moram reći da smo zadovoljni, jer se iz godine u godinu proširuje obim poslovanja, povećava se broj firmi koje posluju ovde, a ono što u narednom periodu očekujemo jeste da lokacija Ečka dobije još neke korisnike. U toku su pregovori, ali će o tome govoriti čelnici grada. U svakom slučaju, iduće godine očekujemo kako povećanje obima proizvodnje, tako i povećanja broja zaposlenih - rekao je Malagurski.

 

 

Kako je naveo, upravo o tome je i danas razgovarano sa gradonačelnikom Zrenjanina i da je ovo bila prilika da ga informišu o firmama koje ovde posluju, o broju zaposlenih, kakvi su trendovi u poslovanju.

Direktor Slobodne zone Zrenjanin podsetio je na vrlo značajno priznanje FDI kojom je zrenjaninska zona ocenjena kao najbolja u Evropi po podsticajima za investitore.

 

 

- To je jedna zaista prestižna nagrada, a ocenjivane su Slobodne zone širom sveta. Dobiti jednu takvu nagradu u toj konkurenciji sigurno je , s jedne strane, priznanje ne samo Slobodnoj zoni, Gradu Zrenjaninu i Republici već i svima koji se trude da se investicije privuku i što više ljudi zaposli - rekao je Malagurski navodeći da u sklopu zone posluju, kao najveća, nemačka firma Drekslmajer, zatim Kolpa i LK Armature, švedska firma koja ovde posluje već više od 6 godina.

Gradonačelnik Janjić istakao je da je to priznanje rezultat rada u prethodnom periodu.

 

 

- Ne zaustavljamo se na tome, jer, nama je osnovni cilj da zaposlimo Zrenjanince. Znamo da je to najveći problem i zato svu administarciju organizuemo da izlazi u susret potencijalnim investitorima zainteresovanim za ulaganje u naš grad, ali i postojećim, koji već rade u našem gradu i imaju želju da prošire svoje pogone i zaposle još ljudi. Imamo veoma ambiciozan plan za 2015. godinu i što se tiče odluka za podsticaje investitorima, a isto tako intenzivno pregovaramo sa mnogima od njih. Očekujem se da će ih 2015. godine biti više u našem gradu - rekao je Janjić. 

 

 

Nakon posete Slobodnoj zoni, gradonačelnik je obišao italijansku firmu “Fulgar” i razgovarao sa direktorom Adolfom Perozijem.

Pogoni te firme smešteni su u industrijskoj zoni Bagljaš i trenutno se vrše radovi na izgradnji novog pogona.