Prijem za sportiste, osvajače medalja na balkanskim takmičenjima

U Gradskoj kući u Zrenjaninu danas je organizovan prijem za zrenjaninske sportiste, osvajače medalja na nedavno održanim takmičenjima na nivou Balkana. Osam naših sportista u četiri sporta nastupilo je na pet balkanskih šampionata i na najlepši način predstavljalo naš grad i našu zemlju. Njih i njihove trenere primili su članica Gradskog veća grada Zrenjanina za oblast sporta Zlatana Ankić i predstavnici Sportskog saveza grada Zrenjanina – generalni sekretar Simo Salapura i predsednik Upravnog odbora Rajko Petrović. 
 
 
Najsjajnijim medaljama okitili su se tekvondista Miloš Šućur (TK "Zrenjanin"), na Balkanskom šampionatu u Mariboru, karatistkinja Sanja Cvrkota (KK "Zadrugar" Lazarevo) na Balkanskom šampionatu u Ohridu i stonoteniseri Ilija Majstorović, Valentin Nađnemedi (STK "Banat" Zrenjanin) i Nikola Strugarević (STK "Stenes" Zrenjanin) na prvenstvu Balkana u Tirani, dok su bronzane medalje osvojile veslačice VK "Zreneks" Svetlana Ristin i Ana Milinković, na takmičenju u Višegradu i karatista Marko Andrić (KK "Zrenjanin"), u Istanbulu. Uspesi, zaista, vredni pažnje, jer su ostvareni u jakim konkurencijama, a kako je istakla Zlatana Ankić, u pojedinim sportovima, posebno borilačkim, konkurencija je možda i jača na Balkanu, nego u Evropi, pa čak i svetu.
- Imali smo danas izuzetno zadovoljstvo da se družimo s našim mladim sportistima koji su najbolji u regionu i ovo je zrenjaninska mladost koja dokazuje da poseduje vrhunski kvalitet. Mi, u Gradskoj upravi, smo, na neki način i želeli da se ovo desi i u tom pravcu smo usmerili i novčana sredstva i ja se nadam, ako nastavimo s planskom podrškom i finansiranjem našeg sporta, da će se ovakvi rezultati ponavljati i na narednim takmičenjima, kako u ovim sportovima, tako i u nekim drugim – istakla je Ankićeva. 
 
   
 
Svaka od osvojenih medalja vredna je na svoj način, ali su, možda, najteži put do nje imali stonoteniseri, koji su se takmičili u glavnom gradu Albanije, Tirani, i to u danima kada je vladala najveća tenzija oko fudbalske utakmice između naše i albanske selekcije. Trojica stonotenisera iz Zrenjanina nastupila su kao članovi reprezentacije Srbije u ekipnoj i pojedinačnoj konkurenciji, a o iskustvima iz Tirane govorio je Ilija Majstorović.
- Bilo je teško, ali se na kraju sve dobro završilo po nas. Otišli smo da igramo stoni tenis što bolje možemo i da osvojimo što više medalja. Nas nije zanimala celokupna situacija, ali smo, svakako, bili napeti i pod velikim pritiskom. Zahvaljujući organizatorima i tamošnjem obezbeđenju koje smo imali tokom turnira, bili smo sigurni i "odradili" ono što smo najviše želeli – zlato u ekipnoj konkurenciji – kaže prvotimac zrenjaninskog "Banata", višestrukog šampiona Srbije. 
 
   
 
Sanja Cvrkota je nizu osvojenih odličja dodala i balkansko zlato i potvrdila izuzetno visok "rejting" u karate sportu – treće mesto na svetskoj rang-listi.
- U Ohridu sam osvojila zlato u pojedinačnoj i bronzu u ekipnoj konkurenciji i zadovoljna sam svojim nastupom, kao i trenutnom formom koju tempiram za svetsko prvenstvo u Bremenu (Nemačka) na koje putujem u nedelju. Imala sam blažu povredu ramena u Ohridu, ali je to sanirano i naredne nedelje nastupam na svetskom šampionatu, pojedinačno i ekipno, i nadam se najboljem u konkurenciji koja će biti žestoka – istakla je najbolja zrenjaninska karatistkinja tokom današnjeg prijema u Gradskoj kući.