Radovi u centru grada - Mali most od sutra zatvoren za saobraćaj

Radovi na uređenju centra grada počeli su juče, a zbog radova koje će u narednom periodu izvoditi JKP „Vodovod i kanalizacija“ u Subotićevoj ulici, od 5. do 25. novembra 2014. godine, neće biti dozvoljen saobraćaj preko Malog mosta kod Suda i kroz Subotićevu ulicu, saopšteno je danas iz Direkcije za izgradnju i uređenje grada.

 


Radi efikasnijeg odvijanja saobraćaja, privremeno će, dok traju radovi, biti otvoren put preko prevlake, kod benzinske pumpe Avala, koji povezuje ulice Brigadira Ristića i Kej 2. Oktobra. 
Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić kazao je danas da će nakon završetka planiranih radova na glavnom gradskom trgu, Zrenjanin dobiti jednu od najlepših pešačkih zona. Kako je rekao, završetak radova očekuje se na leto iduće godine. 

 

 

 

Prvu fazu radova na crpnoj stanici “Centar” počelo je danas i JKP “Vodovod i kanalizacija”. Na toj crpnoj stanici je u prethodnom periodu urađena prva faza građevinskih radova, a, kako navode, sada je na red došlo elektromašinsko opremanje crpne stanice i izgradnja potisnog voda fekalne kanalizacije od crpne stanice do Malog mosta. 

Ukupna vrednost radova je 77 miliona dinara od kojih je iz gradskog budžeta obezbeđeno 56 miliona, a ostatak od strane Republike Srbije. Grad je investiciju poverio JKP „Vodovod i kanalizacija" Zrenjanin koja će vršiti i nadzor nad radovima koje je u postupku javne nabavke dobila da izvodi firma "NS Graditelj" iz Novog Sada.

 

 

- Na osnovu uredne tehničke dokumentacije dobili smo rešenja o privremenom obustavljanju saobraćaja tako da prva faza radova na potisnom vodu fekalne kanalizacije počinje u sredu 05.11.2014. godine zatvaranjem saobraćaja u Subotićevoj ulici od Narodnog fronta (raskrsnica prema Kapetaniji) do Malog mosta, usled čega Mali most neće biti u funkciji za saobraćaj u periodu od 05. do 25.11.2014. godine za kada je, prema predviđenoj dinamici radova, planirano da prva faza radova bude završena – rekao je Goran Tajdić direktor JKP „Vodovod i kanalizacija" Zrenjanin i dodao – Uskoro počinju i radovi na trećoj fazi uređenja centra grada, tj. pešačkoj zoni, pa su iz tog razloga i radovi na crpnoj stanici počeli u smeru od Malog mosta ka Magistrali gde se crpna stanica nalazi. Za popločavanje prostora na Trgu Slobode potrebno je da prvo završimo radove u tom potezu a potom i izmestimo crpnu stanicu koja se nalazi na samom trgu na mestu bivše fontane - kazao je Tajdić. 

 

 

Izradnja potisnog voda fekalne kanalizacije planirana je u tri faze i, ako vremenski uslovi dozvole, nakon prve faze koja traje 20 dana započeli bi radovi na drugoj fazi koja će trajati 50 dana i zbog koje će biti zatvoren saobraćaj od ulice Narodnog fronta do Savezničke, a nakon toga i radovi na trećoj fazi od raskrsnice ulica Savezničke i Slobodana Bursaća do raskrsnice Cara Dušana i Magistrale zbog čega bi na tom potezu saobraćaj bio obustavljen 30 dana.

 

 

Uporedo sa radovima na potisnom vodu biće vršeni radovi elektromašinskog opremanja same crpne stanice što bi, ako ne dođe do ne predviđenih situacija i drastičnog pogoršanja vremenskih prilika, dovelo do završetka radova na crpnoj stanici "Centar" u narednih 100 dana kako je ugovorom sa izvođačem i predviđeno. Završetkom radova stvoriće se već pomenuti uslovi za radove na pešačkoj zoni, a biće rešen i dugogodišnji problem širenja neprijatnih mirisa na raskrsnici ulica Cara Dušana, Savezničke i Slobodana Bursaća.