Održana 92. sednica Gradskog veća

Na današnjoj sednici Gradskog veća, kojom je predsedavao gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, usvojen je Predlog Odluke o izmenama i dopunama Odluke o uslovima i merama za uklanjanje građevinskih objekata na teritoriji grada Zrenjanina.

Izvestilac po ovoj tački bio je Igor Virijević koji je naveo da je Odluka o uslovima i merama za uklanjanje građevinskih objekata usvojena pre godinu dana pokazala kao dobra, a li nedovoljno efikasna pa se ukazala potreba za njenom izmenom.

Na današnjoj sednici usvojen je i Predlog Rešenja kojim se ovlašćuje gradonačelnik grada Zrenjanina da u ime osnivača zaključuje posebne kolektivne ugovore i kolektivne ugovore kod poslodavca za javna preduzeća i ustanove čiji je osnivač grad Zrenjanin.

Usvojen je zatim i Predlog Zaključka o donošenju Plana nabavki Skupštine grada Zrenjanina za 2015. godinu, a nakon toga i Predlozi Zaključka o davanju saglasnosti na finansijske planove mesnih zajednica.

Gradonačelnik Janjić je, po završetku sednice veća, rekao da Grad Zrenjanin pokušava da se izbori sa problemima objekata koji su skloni rušenju, kako u centru, tako i u širem centru grada, a ove godine, najavio je, biće preduzete ozbiljne aktivnosti radi uklanjanja tih objekata.

- Naravno, morali smo da donesemo i neke odluke kako bi to bilo potkrepljeno i zakonom, a Predlog Odluke o izmenama i dopunama Odluke o uslovima i merama za uklanjanje građevinskih objekata na teritoriji grada Zrenjanina je jedna u nizu tih odluka koja će nam olakšati uklanjanje objekata od kojih postoji opasnost i za bezbednost kazao je gradonačelnik Janjić.   

- Do sada moralo čekati i kod rekonstrukcije na razne dozvole i saglasnosti, a isto tako i kod uklanjanja objekata, iako su bili opasni po bezbednost prolaznika, ovom odlukom ubrzavamo procedure - dodao je Janjić.