Raspisan konkurs za finansiranje i sufinansiranje NVO i udruženja za 2015. godinu

U Baroknoj sali Gradske kuće danas je održan radni sastanak povodom raspisanog Konkursa za raspodelu sredstava za finansiranje, odnosno sufinansiranje programa / projekata udruženja, saveza i drugih asocijacija za 2015. godinu.

 

 

Iako je sastanak prvobitno bio zakazan u Multimedijalnoj sali zbog velikog odziva predstavnika nevladinih organizacija, preko 50 prisutnih, sastanak je održan u Baroknoj sali. 

Sastanak je otvorio zamenik gradonačelnika, Saša Santovac koji se zahvalio prisutnima što su se u ovolikom broju odazvali na poziv Gradske uprave.

- Ove godine iz budžeta grada Zrenjanina predviđeno je 10 miliona za finansiranje udruženja i nevladinih organizacija, 17 miliona za njihove programske aktivnosti  - rekao je Santovac i poručio prisutnima da očekuje da će grad Zrenjanin zahvaljujući aktivnostima i projektima NVO u 2015. godini biti drugačiji i sadržajniji.

 

 

Teme sastanka na kojem su bile prisutne Dubravka Bengin Bulovan, članica Gradskog veća i Olivera Lisica, načelnica Odeljenja za društvene delatnosti, bile su upoznavanje sa tekstom novog Pravilnika o raspodeli sredstava za finansiranje, odnosno sufinansiranje kao i pojašnjenje vezano za obrasce prijave na ovaj konkurs.

Olivera Lisica, načelnica Odeljenja za društvene delatnosti izjavila je da se tekst konkursa, koji je raspisan 24.januara 2015.godine i traje do 07. februara 2015. godine, nalazi na zvaničnom sajtu grada Zrenjanina a da će takođe biti postavljene i smernice za popunjavanje obrazaca i pisanje projekata.

- Sredstva po ovom Konkursu mogu se rasporediti korisnicima sredstava za relaizaciju programa i projekata iz sledećih oblasti: socijalna zaštita, boračko invalidska zaštita, zaštita interno raseljenih lica sa Kosova i Metohije i izbeglica, podsticanje nataliteta, pomoći starima, zdravstvene zaštite i promovisanja ljudskih i manjinskih prava, obrazovanja, nauke, informisanja, zaštite životne sredine, održivog razvoja, zaštite životinja, zaštite potrošača, borbe protiv korupcije, kao i humanitarni i drugi programi  - istakla Dubravka Bengin Bulovan.

 

 

Sve zainteresovane nevladine organizacije i udruženja koja se prijave na konkurs moraju svoje projekte realizovati do kraja 2015. godine. Organizacijama je ostavljena mogućnost da apliciraju za do dva projekta. O pristiglim prijavama će se razmatrati i odlučivati po kriterijumima i postupku utvrđenim Pravilnikom o rapodeli sredstava za finansiranje, odnosno sufinansiranje programa / projekata udruženja, saveza i drugih asocijacija.

 

Link ka konkursu:

http://www.zrenjanin.rs/userfiles/file/Konkursi%20LedOffice/Drustvene%20delatnosti/Udruzenja%20savezi/KONKURS.doc