Uručena priznanja "Kapetan Miša Anastasijević"

Tradicionalna manifestacija projekta “Put ka vrhu”- dodela društvenih priznanja “Kapetan Miša Anastasijević” na nivou Srednjobanatskog Regiona, održana je danas u Baroknjoj sali Gradske kuće.
Tom prilikom, nagrađeni su najbolji stvaraoci iz oblasti privrednog i društvenog života koje pokriva Regionalna privredna komora Zrenjanin, odnosno one koji se ističu svojim radom i stvaralaštvom. 
Projekat “Put ka vrhu” i dodelu ovih uglednih društvenih priznanja od 2.000 godine vodi novosadska Agencija “Media Invent” zajedno sa Novosadskim i Beogradskim univerzitetom i uz podršku privrednih komora Srbije.
Domaćini svečanosti bili su Dušan Šijan, načelnik Srednjobanatskog okruga i Vlado Markanović, direktor Media Inventa, a pesnik Pero Zubac govorio je besedu o srpskom zadužbinarstvu.
Priznanje “Kapetan Miša Anastasijević” uručeno je Čedomiru Janjiću, gradonačelniku Grada Zrenjanina, koji je nagrađen za razvoj lokalne samouprave.
 
 
 
 
Gradonačelnik Janjić je istakao da je izuzetno počastvovan jer mu je ovo priznanje, “Kapetan Miša Anastasijević”, dodeljeno za razvoj lokalne samouprave.
-To je dokaz da smo na dobrom putu i da su ono što ovde radimo prepoznali ne samo ljudi iz Zrenjanina već i van našeg grada. Naravno, ovo nije samo priznanje, već i obaveza, da nastavimo istim putem i Grad Zrenjanin učinimo jednim od najboljih gradova za život. Mnogo toga smo radili, mnogo priprema izvršili i mislim da će ova, 2015. Godina biti godina velikog razvoja Zrenjanina. Veliki sam optimista i mislim da je Zrenjanin grad sa perspektivom - rekao je on.
 
 
Među nagrađenima su i kompanija “Fulgar East” d.o.o.Zrenjanin - za Najbolju investiciju u Regionu, Goran Kovačević, vlasnik kompanije “GOMEX” Zrenjanin - Menadžer 2014.godine, Dragana Glušac,Tehnički fakultet “Mihajlo Pupin” - Naj žena u Srednjem Banatu, Milan Mrkšić, ZZ “Mrkšićevi salaši” - Za životno delo, Preduzeće “Ekogradnja”d.o.o. Melenci - Za inovacije i unapređenje privrednog ambijenta.
Priznanja su uručena i Poljoprivrednoj stručnoj službi Zrenjanin - Za unapređenje i razvoj agrara, Aleksandru Starčeviću, direktor JKP “Gradska toplana” Zrenjanin - Naj menadžer u javnom preduzetništvu, Preduzeću “Stil” d.o.o. Zrenjanin - Za socijalnu brigu i odgovornost.
 
 
 
 
Nagrađeni su i Silos Torak- DOO "Raca” Zrenjanin - Za kvalitet poslovanja, Mile Todorov, direktor JKP „8.avgust“ Srpska Crnja - Za unapređenje i očuvanje sela, Poljoprivredno preduzeće „Biostar“KD, Vojvoda Stepa - Za savremene tehnologije u voćarstvu, Miroslav Matić, direktor AD „IZOLIR“ Zrenjanin - Najbolji preduzetnik u Regionu, Gradska narodna biblioteka "Žarko Zrenjanin" Zrenjanin - Za afirmaciju kulture u Regionu, Radoslav Šećerov, Mesna zajednica Novi Bečej - Za doprinos razvoju životne sredine, Nevena Subotić, novinar iz Novog Bečeja - Za angažovano i kvalitetno  informisanje, Urgentni centar Opšte bolnice „Đorđe Joanović“Zrenjanin - Za visok nivo zdravstvene zaštite u Regionu, Predškolska ustanova Zrenjanin - Za unapređenje predškolske nastave,obrazovanja i vaspitanja najmlađih i Vladeta Dašić, vlasnik Turističke agencije "Karavan" d.o.o. Zrenjanin - Za prezentaciju turističkih potencijala Srednjeg Banata.
                                                                                    
 
U ime nagrađenih obratila se Dragana Glušac koja je kazala da je čast i obaveza za sve nagrađene dobiti plaketu koje nosi časno ime kapetana Miše Anastasijevića, velikog srpskog dobrotvora.
-Ova nagrada stvara novu snagu, nov potencijal za dalje uspehe, rad i napredovanje - rekla je, između ostalog, Dragana Glušac.