Finansijska sredstva u oblasti sporta dobilo 26 fudbalskih klubova

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić potpisao je danas, u Baroknoj sali Gradske kuće, ugovore o finansiranju sa predstavnicima fudbalskih klubova, članovima Fudbalskog saveza Grada Zrenjanina.
 
Sredstva su dodeljena na osnovu Rešenja o raspodeli sredstava za programske aktivnosti u oblasti sporta u Gradu Zrenjaninu za 2015. godinu. Prema tome, za 26 fudbalskih klubova i 6 trenera opredeljeno je oko 14,5 miliona dinara.
 
 
Grad Zrenjanin inače ulaže velika sredstva u sport, rekao je gradonačelnik, prošle godine uloženo je sto miliona dinara, a ove godine nešto manje sredstava.
- Za sredstva je apliciralo 126 klubova i uglavnom, svi ti zahtevi su pozitivno rešeni. Naravno, želje klubova bile su mnogo veće od mogućnosti, ali sam siguran da će im i to biti dovoljno. Jedan deo klubova koji su aplicirali su fudbalski klubovi, i kako se može videti fudbal je najpopularniji sport u našem gradu. Nažalost, mi nemamo superligaša kojim bismo se pohvalili, ali imamo sve vas. Želja nam je da privučemo što više mladih sugrađana, da se bave sportom i zato smo odlučni da ulažemo u sport - rekao je predstavnicima klubova gradonačelnik Janjić.
 
    
 
Kako je naglasio, lokalna samouprava je procenila da je fudbal sport koji može okupiti najveći broj mladih ljudi.
- Teritorija grada je razuđena, imamo 22 naseljena mesta i želimo da se u svakom od njih igra fudbal, kao što je to bilo pre dvadeset ili trideset godina. Mislim da uspevamo u tome. U gradu postoji nekoliko uspešnih klubova i pokušali smo da im na ovaj način pomognemo, da im omogućimo takmičenja, lekarske preglede, kotizacije, sudije, dakle, ono osnovno što svakoj organizaciji treba. Nastavićemo i dalje da im pomažemo, a moram naglasiti da nam je želja da imamo veliki fudbalski klub na koji ćemo svi biti ponosni. Nadam se da ćemo takav klub imati za godinu, dve ili tri, u tom pravcu idemo, jer, Zrenjanin zaslužuje dobar fudbal, a naši sugrađani zaslužuju da u Karađorđevom parku gledaju utakmice Zvezde, Partizana i drugih uspešnih klubova - dodao je on.
 
    
 
Predsednik Fudbalskog saveza Grada Zrenjanina Goran Starčević kaže da je pomoć grada fudbalskim klubovima izuzetno značajna.
- Budući da je prošle godine 100 odsto urađen posao, tako ćemo se truditi da bude i ove godine. Meni, kao predsedniku, je drago što je lokalna samouprava prepoznala potrebu da nam pomogne, a mi, kao servis fudbala, ćemo se truditi da u mestima u kojima sada ne postoje fudbalski klubovi oživimo fudbal, to su Taraš i Tomaševac. Ovim sredstvima klubovima je obezbeđeno da se nesmetano takmiče, potrebno je samo da imaju registrovan teren i objekat - kazao je Starčević. 
 
Inače, Radna grupa za pripremu predloga akta iz oblasti sporta i za praćenje sportskih aktivnosti na teritoriji Grada, a na osnovu kriterijuma predviđenih Pravilnikom o raspodeli sredstava za programske aktivnosti iz oblasti sporta, sačinila je predlog Rešenja o raspodeli sredstava za sufinansiranje sportskih organizacija iz oblasti sporta kojim je ove godine obuhvaćeno čak 128 sportskih organizacija.