Gradonačelnik posetio Jankov Most i Mihajlovo

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić posetio je, sa svojim saradnicima, naseljena mesta Jankov Most i Mihajlovo i tom prilikom razgovarao sa predstavnicima Mesnih zajednica.

Ove posete, rekao je, organizovane su u sklopu ranije najavljenih obilazaka mesnih zajednica na području grada jer je želja lokalne samouprave da jednako ulaže i vodi računa kako o gradskim, tako i seoskim mesnim zajednicama.

 

 

Viorel Besu, predsednik Saveta Mesne zajednice Jankov Most kazao je da je i u tom selu, kao i većini ostalih, problema mnogo, ali da postoji obećanje da će deo njih u najskorije vreme biti i rešeni.

- Za nas bi mnogo značilo ukoliko bi Proleterska ulica bila asfaltirana, to je obećano, kako su nam rekli počeće i radovi na uličnoj kanalskoj mreži budući da nam je glavni trafo u selu pod vodom. Nama je potrebno i igralište za male sportove, staze, u načelu sve to danas smo predoličili. Razgovarali smo i o potrebama sportskog, kulturno umetničkog društva. Mi smo jako malo selo, nemamo nijednu privrednu organizaciju i nemamo dotacije. Aplicirali smo na konkurse i nadamo se da ćemo na taj način doći do sredstava - kazao je on novinarima nakon sastanka.

 

 

Jankov Most nema izglasan samodoprinos, ali dobija sredstva na ime naftne rente i deo planiranih aktivnosti biće finansiran na taj način. 

Kako se ovom prilikom moglo čuti, meštanima bi značio i završetak dela puta između Žitišta i tog mesta.  

Sastanku je prisustvovao i član Saveta Jon Besu koji je gradonačelniku i njegovim saradnicima predočio planove i namere za oživljavanje sportskih i kulturno umetničkih društava.

Nakon sastanka, gradonačelnik Janjić je kazao da je Jankov Most specifično mesto sa malim brojem stanovnika, uglavnom su to staračka domaćinstva, a kao i u ostalim mestima, problem je što samodoprinos ne postoji. 

 

 

 

- Budžetom su predviđena sredstva za komunalno opremanje naseljenih mesta, pokušaćemo da pomognemo ovim ljudima, koliko je u našoj moći, ali sam pre svega hteo da saslušam predstavnike mesne zajednice, jer, oni najbolje znaju tekuće probleme. Mislim da smo napravili dogovor i da ćemo deo toga realizovati u ovoj, 2015. godini - kazao je on.

Direktor Direkcije za izgradnju i uređenje grada, Goran Kravarušić rekao je da će već ovih dana početi radovi na uređenju ulične kanalske mreže, a u najkraćem roku i asfaltiranje Proleterske ulice i terena za mali fudbal.  

 

 

Tokom posete Mihajlovu organizovan je najpre sastanak u prostorijama mesne zajednice, a zatim i obilazak gradilišta fiskulturne sale kraj osnovne škole u tom mestu.
Predsednik Saveta MZ “Mihajlovo” Erne Tot predočio je gradonačelniku sve ono što je urađeno u proteklom periodu, ali je naveo da bi završetak fiskulturne sale bio jedan od najznačajnijih poslova.

 

 

- Kako name je rečeno, završetak radova na izgradnji fiskulturne sale biće do septembra, eventualno do kraja ove godine. Pored toga, imamo problem sa vodovodnom mrežom i nedostaje nam oko 11 miliona dinara, u planu je asfaltiranje ulica za šta je od naftne rente obezbeđeno 3,5 miliona dinara, a planiramo i izgradnju parkinga - kazao je on i dodao da u Mihajlovu živi oko 900 stanovnika i da osnovnu školu u tom mestu pohađa blizu sto učenika.

Gradonačelnik Janjić kaže da je svako selo specifično, postoje u njima mali ali i veliki problemi, a ono što bi se sada moglo učini za meštane Mihajlova jeste završetak fiskulturne sale.

 

 

- Mi smo tako i koncipirali budžet i planove da ovu salu završimo, konačno, u 2015. Godini, nadam se na zadovoljstvo svih meštana ovde u Mihajlovu, pre svega onih najmlađih koji pohađaju osnovnu školu. Međutim, siguram sam da, kada taj objekat bude završen, biće prilike i da se formira sportski klub koji će okupljati mlade. Gradska uprava će se potruditi da do kraja ove godine završi salu - rekao je on.

Gradonačelnik je istakao da je upoznat i sa konkretnim problemima koji će u hodu biti rešavani i da će vrlo brzo biti poznato šta će još biti rađeno u tom selu.
- Imamo velike planove za sva naseljena mesta, 2015. godina je godina izgradnje - rekao je još gradonačelnik Janjić.