I u Zrenjaninu održana akcija ''Sat za našu planetu''

Zrenjanin je u subotu uveče bio jedan od sedam hiljada gradova u svetu i među devedeset gradova i opština u Srbiji koji su učestvovali u globalnoj akciji "Sat za našu planetu". Simboličnim gašenjem dekorativne rasvete na zgradama na Trgu slobode, u periodu od 20.30 – 21.30 časova, naš grad se pridružio toj manifestaciji,  započetoj 2007. godine u Sidneju, s ciljem podizanja svesti ljudi o klimatskim promenama i energetskoj efikasnosti.
 
 
Osim gašenja dekorativne rasvete, Grad Zrenjanin je u glavnoj ulici, Kralja Aleksandra Karađorđevića, u pomenutom periodu organizovao i prigodan muzički program, u kom su učestvovali učenici Muzičke škole "Josif Marinković", u akustičnoj atmosferi - "bez struje". Građanima koji su se priključili akciji, uprkos lošem vremenu i jakom vetru, aktivisti Kancelarije za mlade i Gradskog saveta za mlade, delili su svećice i štedljive sijalice kako bi se skrenula pažnja na posledice ekstremnih klimatskih promena koje smo u poslednje vreme osetili i u našoj zemlji. Ispred Grada Zrenjanina, prisustvovali su zamenik predsednika Skupštine grada Ljubomir Stanisavljev i član Gradskog veća Dragomir Radovanac, a neposredni organizator manifestacije bio je Denis Stanojević iz Kabineta gradonačelnika Zrenjanina.
 
   
 
Gašenje ulične rasvete u glavnoj gradskoj ulici i izlozima nije bilo ni predviđeno iz bezbednosnih razloga, niti se to čini tokom ove akcije.
 
Osim Grada Zrenjanina, u "Satu za našu planetu" u našem gradu učestvovala je i ekološka sekcija OŠ "2. oktobar", kao i osnovne škole OŠ "Vuk Karadžić" i "Žarko Zrenjanin".
 
   
 
Akcija su podržali: JP "Rezervati prirode Zrenjanin", JP "Direkcija za izgradnju i uređenje grada Zrenjanina", Kulturni centar Zrenjanina, Kancelarija za mlade grada Zrenjanina, Gradski savet za mlade grada Zrenjanina, "DCP WWF Serbia" i drugi...