Održana 96. sednica Gradskog veća

Na današnjoj, 96. sednici Gradskog veća, kojom je predsedavao gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić usvojen je najpre Predlog Zaključka o usvajanju Programa korišćenja sredstava budžetskog Fonda za zaštitu životne sredine grada Zrenjanina u 2015. godini.

Izvestilac, Stojanka Samardžić Horvat, istakla je da je saglasnost na taj predlog dalo i Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine. 

Ovim Programom utvrđuje se obim, namena i način korišćenja sredstava budžetskog fonda za zaštitu životne sredine planiranih u budžetu grada Zrenjanina za 2015. godinu.

Sredstva su planirana Odlukom o budžetu grada Zrenjanina za 2015. godinu u iznosu od 215.900.000 dinara.

U nastavku sednice, članovi Gradskog veća usvojili su i Predlog Zaključka u vezi pridruživanja grada Zrenjanina globalnoj akciji ''Sat za našu planetu''.

Izvestilac po ovoj tački, takođe Stojanka Samardžić Horvat, kazala je da se Grad Zrenjanin pridružuje globalnoj akciji "Sat za našu planetu" koju je podržalo i Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine i Pokrajinski sekretarijat za urbanizam, graditeljstvo i zaštitu životne sredine.

Akcija će se sprovesti u subotu 28. marta 2015. godine od 20:30 do 21:30 časova kada je potrebno isključiti rasvetu, a JP "Direkciji za izgradnju i uređenje grada Zrenjanina" naloženo je da preduzme mere i radnje za isključenje dekorativne rasvete u centru grada.

Preporučeno je i članovima Gradskog veća i ostalim izabranim i postavljenim licima i zaposlenima u organima grada Zrenjanina da ličnim primerom pruže podršku u ovoj akciji. 

 

Danas su, između ostalog, usvojeni i Predlog Zaključka u vezi davanja saglasnosti MZ “Mala Amerika” Zrenjanin za izdavanje u zakup poslovnog prostora u ul. Kej 2 Oktobra br. 17 Zrenjaninu, Predlog Rešenja o obrazovanju i imenovanju Komisije za sprovođenje Lokalnog akcionog plana za pristupačnost grada Zrenjanina, Predlog Rešenja o izmeni Rešenja o obrazovanju i imenovanju Komisije za sprovođenje postupka javnog nadmetanja za davanje u zakup poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini

Članovi Veća prihvatili su i Predlog Rešenja o upotrebi sredstava tekuće budžetske rezerve za Narodni muzej za pokriće troškova puta u Glazgov na godišnju skupštinu Evropskog muzejskog foruma.

U nastavku sednice na dnevnom redu su se našli Predlozi Rešenja po prigovoru sportskih klubova na rešenje o raspodeli sredstava za programske aktivnosti u oblasti sporta u gradu Zrenjaninu za 2015. godinu.

Izvestilac po ovoj tački David Dimkić rekao je da je komisija pažljivo pročitala sve prigovore i odbila ih jer su zahtevi klubova višestruko premašili sredstva predviđena budžetom i istakao da se vodilo računa da se održi kontinuitet i kvalitet u narednom periodu, ali da je možda moguće popraviti finansijsku situaciju rebalansom budžeta ili na sličan način.