Održana 97. sednica Gradskog veća

Na današnjoj, 97. sednici Gradskog veća, kojom je predsedavao gradonačelnik Čedomir Janjić, usvojen je Predlog Odluke o načinu obavljanja poslova prečišćavanja vode za  teritoriju grada Zrenjanina.

Izvestilac po ovoj tački, Nikola Halas, rekao je da se tom odlukom uređuje način obavljanja i poveravanja poslova prečišćavanja vode kao pojedinih poslova iz okvira komunalne delatnosti snabdevanje vodom za piće, a koja je Odlukom o promeni osnivačkog akta Javnog komunalnog preduzeća ''Vodovod i kanalizacija'' Zrenjanin poverena JKP ''Vodovod i kanalizacija'' Zrenjanin.

Kako je dodao, poveravanje poslova prečišćavanja vode urediće se ugovorom o poveravanju poslova prečišćavanja vode između grada Zrenjanina i GRUPPO ZILIO S.P.A. ogranak u Beogradu, GRUPPO ZILIO doo, sa sedištem u Novom Sadu i ''SYNERTECH'' doo, sa sedištem u Beogradu u skladu sa Zakonom o komunalnim delatnostima i Ugovorom o javnoj nabavci usluge prečišćavanja pitke vode za grad Zrenjanin.

 

Članovi Gradskog veća usvojili su danas i Predlog Odluke o pribavljanju nepokretnosti u javnu svojinu grada Zrenjanina. Nikola Halas je u obrazloženju naveo da je Republičkoj direkciji za imovinu Republike Srbije podnet zahtev da Direkcija za imovinu predloži Vladi Republike Srbije da iz javne svojine Republike bez naknade prenese u javnu svojinu grada Zrenjanina stambeno poslovnu zgradu u Zrenjaninu u Ulici Kralja Aleksandra I Karađorđevića br. 40.

 

U nastavku sednice, usvojen je i Predlog Odluke o izmenama i dopunama Odluke o određivanju modela i metoda privatizacije i predlaganju mera za pripremu i rasterećenje subjekta privatizacije Javnog preduzeća ''Radio Zrenjanin'', a zatim i Izveštaj o radu Zaštitnika građana grada Zrenjanina za 2014. Godinu koji je predočila Slavica Mihaljica, kao i Izveštaj o radu na rešavanju prvostepenih upravnih predmeta u Gradskoj upravi grada Zrenjanina za period 01.01.2014. -31.12.2014. godine koji je iznela Gordana Dragojlov.

 

Članovi veća usvojili su i Predlog Rešenja o izmeni Rešenja o obrazovanju i imenovanju Komisije za sprovođenje postupka javnog nadmetanja za davanje u zakup poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini i Predlog Zaključka u vezi prihvatanja predloga JKP ''Pijace i parkinzi'' Zrenjanin i odobravanja korišćenja dela privremenog parkirališta u Zrenjaninu, u ul. Miroslava Tirše za postavljanje letnje bašte.

 

U izjavi novinarima nakon sednice, gradonačelnik Janjić je kao jednu od važnijih tačaka izdvojio prvu, onu koja se ticala prečišćavanja vode u našem gradu.

- Danas smo doneli jednu u nizu odluka koje ćemo donositi kako bi se sproveo projekat prečišćavanja vode u Zrenjaninu. Očekujem vrlo brzo i vanrednu Skupštinu na kojoj će biti potvrđena ova odluka. Kažem, to jeste jedna u nizu odluka, a zdravu pijaću vodu očekujem krajem ove godine. Mi ćemo učiniti sve da tako bude, a na izvođaču, odnosno firmi koja je dobila posao na tenderu jeste da uradi svoj deo posla - kazao je on.

Kako je rekao, biće podnet i zahtev državi da zgrada u glavnoj ulici, na broju 40 pripadne Gradu Zrenjaninu, odnosno da ona bude kupljena od države.

- Znate da je ta zgrada u veoma lošem stanju, koja nije za upotrebu i neću da dozvolim da se sruši još neka zgrada, a da mi nemamo ingerencije nad njom. Hoću da je pribavimo kao našu nekretninu kako bismo mogli da je adaptiramo. Ne želim da imamo još jednu "dvadeset i šesticu" u gradu - objasnio je gradonačelnik Janjić.