Počela sadnja drveća pored puta Zrenjanin - Beograd

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić i njegov zamenik Saša Santovac posetitili su danas potez kod raskrsnice za Perlez na magistralnom putu Zrenjanin-Beograd, gde je u toku sadnja vetrozaštitnog pojasa, na najugroženijim delovima te saobraćajnice.

Gradonačelnik Janjić je tom prilikom rekao da se u rešavanje vetrozaštitnog pojasa u tom delu krenulo vrlo ozbiljno.

 

 

- I sami možete videti da je malo drveća na terenu, neodgovorni poljoprivrednici samo što nisu uzorali asfaltni put. Rešili smo najpre da organizujemo sadnju na potezu od Čente do Zrenjanina. Obezbedili smo deset hiljada sadnica, pet hiljada sadnica se saditi ovih dana i mislim da će se to i videti. Naravno, veliki je problem nakon sađenja održavanje, nadamo se da ćemo zajedno sa našim mesnim zajednicama, preduzećem “Rezervati prirode”, Vatrogasnim savezom, Poljočuvarskom službom, ali i lovačkim udruženjima uspeti da te sadnice održimo. Očekujem pomoć i od poljoprivrednika, jer, nije interes uzeti svaki metar i uzorati, važno je imati sadnice drveća kraj puta - kazao je novinarima gradonačelnik Janjić.

 

 

On je dodao da će sadnice biti zasađene i na još nekoliko lokacija nadomak Zrenjanina.

- Ako uspemo da održimo ove drvorede biće to ne samo lepo, već i izuzetno korisno - kazao je on.

Upitan da kaže jesu li predviđene i određene sankcije za one koji unište sadnice, gradonačelnik je odgovorio da kazne jesu predviđene i da će to biti posao Komunalne policije.

 

 

- Ipak, ja ne želim da do toga dolazi, da se kažnjavamo, želja mi je da svi zajedno sarađujemo, jer, ono što se na ovom delu puta dogodilo može se dogoditi ponovo, a u tom slučaju, štete su mnogo veće - odgovorio je gradonačelnik.

Inače, na ovom putu je prošle godine, zbog snežnih nanosa, na putu ostalo zavejano na desetine automobila.