Prijem za rukometne reprezentativke Srbije

Gošće i gosti Gradske kuće i gradonačelnika Zrenjanina Čedomira Janjića i njegovih saradnika danas su bile članice rukometne reprezentacije Srbije i stručni štab reprezentacije, na čelu sa selektorom Sašom Boškovićem. Najbolje rukometašice naše zemlje nalaze se na pripremama u Zrenjaninu, a u "Kristalnoj dvorani" odigraće i dve trening utakmice protiv reprezentacije Slovenije – u petak, 20. marta u 20 časova i sutradan, u subotu, 21. marta, u 14 časova. Ulaz je besplatan. Ovi mečevi igraju se u okviru IHF nedelje nacionalnih rukometnih timova, ali i kao deo priprema naše reprezentacije za baraž mečeve protiv Rumunije, za učešće na Svetskom šampionatu u Danskoj, koje će se održati od 5. do 20. decembra ove godine.
 
 
Nakon prijema u Plavom salonu Gradske kuće i zajedničkog fotografisanja u Gradskoj bašti, gradonačelnik Janjić izrazio je zadovoljstvo što još jednom neko ko je najbolji u Srbiji, u ovom slučaju naše rukometašice, sedam dana boravi u našem gradu.
- Mislim da je to sjajna vest i verovatno je posledica neke naše prethodne saradnje s rukometnim savezom. Nadam se da će utakmice u petak i subotu biti dobre, mi se trudimo da reprezentativkama boravak u našem gradu bude prijatan i očekujemo da se i neke značajnije utakmice odigraju baš u našoj "Kristalnoj dvorani", jer smo dokazali da smo sposobni da organizujemo i ozbiljnija takmičenja – rekao je gradonačelnik Janjić.
 
 
Selektor Saša Bošković u Zrenjanin je pozvao je 18 rukometašica, od kojih su nova imena na poziciji levih i desnih krila. On se zahvalio gradskim čelnicima na prijemu, ali i muškom i ženskom rukometnom klubu "Proleter" na saradnji i istakao da je Zrenjanin jedan od "najrukometnijih" gradova u zemlji, što je sve sigurno uticalo da bude izabran za mesto priprema reprezentacije.
- Grad je iznedrio mnogo poznatih rukometnih imena i reprezentativaca, a i sada je sa nama jedna Zrenjaninka, Jelena Živković. Trudimo se da obilazimo Srbiju i da svaku prijateljsku utakmicu igramo u drugom gradu. Mislim da su ove devojke to zaslužile, da ih vidi cela Srbija. Posebno je zadovoljstvo boraviti u Zrenjaninu, koji je bio domaćin utakmica Svetskog šampionata za žene, evropskih utakmica za muškarce i žene i pokazao se kao izuzetan domaćin, za šta je dobio pohvale i od evropske i od svetske rukometne federacije – napomenuo je selektor Bošković i dodao da će u mečevima protiv Slovenki priliku dobiti i debitantkinje, kao i da se radi o dobro poznatom protivniku protiv kog se naša selekcija može dobro uigravati.
 
 
Pomenuta reprezentativka iz Zrenjanina, Jelena Živković, koja sada nastupa za hrvatsku ekipu iz Koprivnice "Podravka", ističe da joj je drago što je ponovo u svom gradu i što će pred svojom publikom nastupati u reprezentativnom dresu.
- Mislim da ne bi trebalo da bude treme pred utakmice sa Slovenijom, ni kod mene, ni kod ostalih devojaka, i ovo smatramo pripremom i uigravanjem pred utakmice s Rumunijom. Još uvek ne iznosimo prognoze, tek su počele pripreme za te utakmice, ali ja sam uvek optimista i mislim da ćemo uspeti da se plasiramo na Svetsko prvenstvo u Danskoj – kaže Živkovićeva.   
 
 
Poslednji put reprezentativke Srbije i Slovenije sastale su u junu prošle godine, u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Hrvatskoj i Mađarskoj. Tada su naše reprezentativke slavile u Nišu 32:25.