''Prolećno buđenje grada'' - ''Parni valjak'' u centru Zrenjanina, u subotu, 21. marta, u podne

Jedna od najpopularnijih i "najdugovečnijih" rok-grupa na prostorima nekadašnje Jugoslavije, "Parni valjak", održaće koncert u centru Zrenjanina, u subotu, 21. marta, u 12 časova. Grad Zrenjanin, pod sloganom "Prolećno buđenje grada" omogućiće svojim sugrađanima da dočekaju najlepše godišnje doba na besplatnom koncertu popularne grupe koja je na muzičkoj sceni jednako uspešno prisutna već pune četiri decenije i ne prestaje da izaziva pažnju publike gde god se pojavi. 
 
"Parni valjak" osnovan je 1975. godine u Zagrebu, a svoj prvi koncert grupa je održala u beogradskoj hali "Pionir" 29. novembra iste godine. Ubrzo stiču veliku popularnost širom tadašnje države i već prvim objavljenim pesmama okupljaju brojnu i vernu publiku. Tokom duge i bogate karijere objavili su 17 studijskih albuma, 14 singlova, 5 albuma snimanih uživo i 4 kompilacije, uz čitav niz hitova i prepoznatljivih pesama koje su nadživele vreme u kom su nastale i traju do danas.
 
 
Kroz grupu je prošlo nekoliko muzičara koji su kasnije ostavljali trag i kroz sopstvene muzičke karijere (Branimir Džoni Štulić, Jurica Pađen, Ivan Piko Stančić...), a sadašnju postavu "Parnog valjka" predvode njegovi osnivači i "zaštitni znaci" tokom celokupne karijere benda - Husein Hasanefendić Hus (solo gitara, akustične gitare i vokal) i Aki Rahimovski (vokal). 
 
Nakon uspešnog nastupa Nine Badrić na koncertu organizovanom povodom Dana žena, očekuje nas, dakle, u subotu još jedan "Vikend u centru",  susret s prolećem i s grupom "Parni valjak", na istom mestu i u isto vreme. Još jedan poklon svim Zrenjaninkama i Zrenjanincima i njihovim gostima, i poziv da u što većem broju 21. marta, tačno u podne, ispune glavnu gradsku ulicu i uživaju u ovom koncertu.