Sednica Skupštine Međuopštinske organizacije slepih i slabovidih Zrenjanin

Danas je, u prostorijama Međuopštinske organizacije slepih i slabovidih u Zrenjaninu, održana V sednica Skupštine te organizacije. U radu sednice, osim stalnih članova Skupštine, učestvovali su i predstavnici lokalne samouprave Grada Zrenjanina - zamenik predsednika Skupštine grada Ljubomir Stanisavljev i član Gradskog veća dr Boban Đukanović, predsednici Saveza slepih Vojvodine i Saveza slepih Srbije, predstavnici SSRIL-a i Udruženja penzionera. 
 
 
Na dnevnom redu sednice našlo se više tema od značaja za rad ove specifične organizacije koja okuplja oko 300 članova. Razmatrani su, i nakon kraće diskusije usvojeni, Izveštaj o radu organizacije za prethodnu godinu, Godišnji završni račun i izveštaj nadzornog odbora, takođe za prethodnu godinu, kao i Program rada i Finansijski plan Međuopštinske organizacije slepih i slabovidih za 2015. godinu.
 
Prezentovan je i kraći izveštaj o broju članova u organizaciji, a nakon toga su predstavnici organizacije slepih i slabovidih razgovarali s predstavnicima Grada Zrenjanina o modalitetima finansiranja organizacije, o preprekama i barijerama na koje slepi i slabovidi nailaze prilikom kretanja po javnim površinama, kao i o drugim problemima s kojima se ta lica sreću u svakodnevnom životu i radu.   
 
 
Organizacija je dobila pohvale za rad u protekloj godini, a jedan od bitnih ciljeva u ovoj godini je da, na osnovu socijalne karte članstva koja je u izradi, budu obezbeđeni i podeljeni socijalni paketi za socijalno ugrožene članove sa prebivalištem na teritoriji Grada Zrenjanina. Članovi Skupštine Međuopštinske organizacije slepih i slabovidih Zrenjanin ocenili su uspešnom saradnju sa Gradskom upravom i poželeli da takva ostane i u narednom periodu.