Zrenjanin od 7-9. avgusta domaćin turnira VIP masters Otvorenog prvenstva Srbije u odbojci na pesku

Zrenjanin će i ove godine, od 7-9. avgusta, biti domaćin jednog od turnira VIP masters Otvorenog prvenstva Srbije u odbojci na pesku, nakon što je prošle godine bio više nego uspešan organizator, a uz naš grad, turniri će biti organizovani i u Velikom Gradištu, Kraljevu, Novom Sadu, Baču, Čajetini (Zlatiboru), Šapcu, Somboru i Beogradu.
 
 
Termini, protokoli i način organizacije svih turnira usaglašeni su na jučerašnjem sastanku u zrenjaninskoj Gradskoj kući, kom su prisustvovali predstavnici Odbojkaškog saveza Srbije, kompanije "Vip mobile" - generalnog sponzora OSS, lokalne samouprave u Zrenjaninu i gradova domaćina ovogodišnjeg VIP masters Otvorenog prvenstva Srbije. Turniri u svim gradovima biće trodnevni i održavaće se od petka do nedelje, a u okviru svakog od njih, osim kvalifikacionih i mečeva glavnog turnira, organizovaće se, slično kao prošle sezone, Školica odbojke Vanje Grbića, takmičenja u okviru dečje "Kids lige", pres konferencije. Tereni će biti postavljeni na atraktivnim lokacijama u svakom od gradova, a u Zrenjaninu će, kao i prošle godine, turnir biti organizovan na Trgu slobode, koji će sada biti u sasvim novom ruhu. Karavan odbojke na pesku startuje u Velikom Gradištu (26–28. jun), a završava se finalnim turnirom na beogradskoj Adi Ciganliji (27–29 avgust).
 
 
Potpredsednik Odbojkaškog saveza Srbije, proslavljeni odbojkaški reprezentativac Vladimir Vanja Grbić kaže da je u Zrenjaninu održan drugi radni sastanak, a da je sam grad ove godine uvršten u redovan kalendar takmičenja, s obzirom da je prethodne bio "dodat" u toku šampionata. On je, u šali, dodao da se Zrenjanin toliko ozbiljno priprema za ovogodišnji turnir, da je čak pristupio rekonstrukciji gradskog trga. 
- Ove godine očekuje nas devet, možda i deset turnira, zadovoljstvo mi je što vidim ovde prijatelje iz svih tih gradova i što možemo još ozbiljnije da krenemo s planskim radom, jer ćemo ove godine imati više ekipa, više igrača, turniri će biti još jači. Ovo je osmi put da se liga održava pod pokroviteljstvom kompanije VIP mobile i Odbojkaškog saveza Srbije, mnogo ozbiljnije i organizovanije u odnosu na turnire koji su se održavali ranije i bili nepovezani, a meni lično, ovo je peta godina kako radim u organizaciji manifestacije i u Školici odbojke, kroz koju je prošlo oko 8.500 dece. Došli smo i do nekih prvih internacionalnih rezultata, tako da  je već vidljiv neki rezultat onoga što smo radili do sada – rekao je Grbić.
 
 
U delegaciji Odbojkaškog saveza Srbije, uz Vladimira Grbića, u Zrenjaninu su juče boravili i Zoran Avramović, direktor marketinga, Ivan Vladisavljević, predsednik Komisije za odbojku na pesku, Milica Davidović, koordinator za odbojku na pesku, Dragan Grbić, direktor takmičenja i Marko Stojanović, tehnički organizator turnira.
 
Kao predstavnici gradova domaćina turnira, sastanku u Zrenjaninu su, između ostalih, prisustvovali i Branislav Dobrodolski, predsednik Komisije za beach-volley Odbojkaškog saveza Vojvodine i Siniša Antonić, sekretar Komisije za beach-volley Odbojkaškog saveza Vojvodine (predstavnici Novog Sada), Milun Jovanović, zamenik gradonačelnika Kraljeva, Milovan Rajović, predsednik Skupštine opštine Čajetina, Vesna Živković, članica Gradskog veća grada Šapca zadužena za sport, Boris Bulović, pomoćnik gradonačelnika Sombora, Saša Stević, saradnik predsednika opštine Veliko Gradište i Darko Vojnović, predsednik Turističke organizacije opštine Bač.
 
 
Zrenjanin su predstavljali gradonačelnik Čedomir Janjić, članica Gradskog veća Zlatana Ankić, zamenik predsednika Skupštine grada Ljubomir Stanisavljev, predsednik UO Sportskog saveza Grada Zrenjanina Zrenjanina Rajko Petrović i generalni sekretar SSGZ Simo Salapura.
Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić podsetio je da je naš grad jedan od odbojkaških centara u državi i da očekuje ove godine dva nova superligaša u ligi Srbije.
- Bič-volej je jedan segment takmičenja u odbojci, prošle godine smo imali priliku da po prvi put organizujemo turnir i videli smo da je bio i uspešan i posećen i da je taj vikend bio posebno "živ" u centru grada. Ove godine planiramo da to organizujemo još bolje i kvalitetnije i zadovoljstvo mi je što je Zrenjanin među gradovima u Srbiji koji će biti domaćini turnira – istakao je gradonačelnik Janjić. 
 
 
Članica Gradskog veća grada Zrenjanina za resor sporta Zlatana Ankić rekla je da je Zrenjanin prošle godine bio odličan domaćin, iako je prihvatio organizaciju u poslednjem momentu.
 - Ove godine planiramo da budemo bar za korak bolji organizatori i pokušaćemo da odigravanje mečeva u okviru turnira premestimo u večernje sate, jer se turnir održava početkom avgusta. Planiramo, znači, i postavljanje reflektora, što nije neizvodljivo ili nemoguće. Imamo sjajnu lokaciju koja obezbeđuje dobru posećenost, dolazi i puno dece i mislim da nećemo imati težak zadatak da turnir organizujemo na najbolji način – rekla je Zlatana Ankić.