Zrenjaninski stonoteniseri superiorni na državnom prvenstvu - osam medalja, uz tri zlata

Stonoteniseri zrenjaninskog STK "Banat" ostvarili su do sada nezabeležen uspeh u istoriji srpskog stonog tenisa osvajanjem prva tri mesta na pojedinačnom seniorskom državnom prvenstvu, održanom 28. februara u Novom Sadu. Ako se tome dodaju i zlatna i bronzana medalja osvojene u konkurenciji dublova, kao i srebrna i bronzana u konkurenciji mešovitih dublova, jasno je s kakvom je dominacijom zrenjaninski klub nastupio na ovom takmičenju. Titula državnog prvaka otišla je u ruke Vladimira Radonjića, koji je u finalu savladao klupskog druga Valentina Nađ Nemedija. Bronzu je osvojio Ilija Majstorović, takođe član "Banata", kojeg je u borbi za finale nadigrao Nađ Nemedi.
 
 
 
Vladimir Radonjić osvojio je drugo zlato u dublu sa Draganom Subotićem, dok je bronza u ovoj konkurenciji pripala "Banatovom" dublu Nađ Nemedi -  Majstorović. Istim odličijem okitili su se i Nikola Strugarević i Marko Popović, članovi drugog zrenjaninskog superligaša "Stenesa".
 
Konačno, u kategoriji mešovitih parova šampionsku titulu odneli su članovi šampionskih superligaških timova, Valentin Nađ Nemedi ("Banat") i Ana Žofia Fenjveši ("Novi Sad"). Snagu za još jedno zlato nije imao Vladimir Radonjić, koji je u miksu sa Anetom Maksuti morao da se zadovolji srebrom, ali je, sa tri osvojene medalje, od kojih dve najsjajnije, bio najuspešniji takmičar ne samo u redovima "Banata", već i ukupno na pojedinačnom  šampionatu Srbije.  
 
 
Ovaj sjajan rezultat naših sportista bio je povod da ih danas ugosti zamenik gradonačelnika Zrenjanina Saša Santovac. Uz Radonjića, Majstorovića i Nađ Nemedija bio je i njihov trener Vladimir Marić, a prijemu su prisustvovali i pomoćnik gradonačelnika Duško Radišić, članica Gradskog veća za resor sporta Zlatana Ankić i generalni sekretar Sportskog saveza Grada Zrenjanina Simo Salapura. 
 
Čestitajući im na velikom uspehu, zamenik gradonačelnika Zrenjanina podsetio je i na četiri uzastopne titule ekipnog šampiona Srbije koje su u vlasništvu stonotenisera "Banata" i poželeo da taj rezultat ponove i ove sezone, s obzirom da im predstoji nova borba za titulu. Time bi, kako se slikovito izrazio Santovac, ovaj uspeh već "postao tradicionalan". 
- Ono što su stonoteniseri "Banata" ostvarili na pojedinačnom prvenstvu Srbije nije uspeo do sada da uradi nijedan klub. Stoni tenis u Zrenjaninu ima dugu tradiciju, sada već 90 godina, što je nedavno objavljeno i u prigodnoj monografiji i iskreno verujem da će naši stonoteniseri u maju mesecu, kada se bude igralo finale plej-ofa, uspeti da se domognu i pete uzastopne titule prvaka Srbije. Čestitam svim takmičarima i treneru ovog kluba na ovakvom rezultatu, ali i svim prethodnim koje su ostvarili i kojima vraćaju gradu slavno ime "grada sportova"- istakao je zamenik gradonačelnika Saša Santovac. 
 
 
Trener ekipe "Banata" Vladimir Marić rekao je da je ovo prvenstvo dokaz da četiri osvojene ekipne titule nisu slučajnost. 
- To je i dokaz da se u "Banatu" i "Stenesu" radi najbolje u državi i želim da poručim da ćemo s takvim radom i dalje nastaviti i učiniti sve što je u našoj moći da ove sezone nastavimo niz osvojenih titula – naglasio je Marić. On je zameniku gradonačelnika Zrenjanina i njegovim saradnicima uručio i prigodan poklon – nedavno promovisanu monografiju "Banat" naš i jedini, autora novinara Nenada Jonjeva, koji je u knjizi predstavio blistave rezultate STK "Banat" tokom poslednjih sezona, ali se osvrnuo i na dugu tradiciju tog popularnog sporta u našem gradu, koja beleži punih devet decenija. 
 
 
Šampion Srbije Vladimir Radonjić na najbolji način opravdava dolazak u redove STK "Banat", s obzirom da mu je ovo prva sezona u zrenjaninskom klubu. 
- Bilo je teško u polufinalu, protiv Subotića, finale nešto lakše, s obzirom da se Nađ Nemedi i ja dobro poznajemo, ja sam, naravno, zadovoljan, a nadam se da to zadovoljstvo dele i treneri i članovi uprave kluba. Pokušaćemo da osvojimo i petu titulu koja bi predstavljala "šlag na torti", treniramo svakodnevno, naporno radimo i dajemo sve od sebe da bi to postigli – kaže Radonjić.