Deveti put dodeljene godišnje nagrade Sportskog saveza grada Zrenjanina

Tradicionalno, Sportski savez grada Zrenjanina svake godine nagrađuje najbolje sportiste, sportske ekipe, sportske stručnjake-trenere, sportske radnike, stručnjake u sportu, sportske sudije, sponzore-donatore i propagandiste na teritoriji Grada Zrenjanina i dodeljuje posebna priznanja za ostvarene rezultate i doprinos afirmaciji sporta. Danas su godišnje nagrade Saveza dodeljene po deveti put, na svečanosti održanoj u Gradskoj kući. 
 
 
 
Prisutne je, u ime domaćina, pozdravio zamenik gradonačelnika Zrenjanina, Saša Santovac, koji je istakao da Barokna sala Gradske kuće pruža najlepšu sliku kada je ispune mladi i uspešni ljudi, uspešni sportisti, koji predstavljaju sadašnjost i budućnost grada. On je napomenuo da su iz gradskog budžeta ove godine planirana izdvajanja za sport i funkcionisanje sportskih objekata u iznosu od 177 miliona dinara.
- Želimo da se i ubuduće o Zrenjaninu govori s respektom, kao gradu iz kog dolaze olimpijci, osvajači medalja, šampioni države, Evrope i sveta. Ponosimo se i novom sportskom halom, želimo da ulažemo i u druge sportske objekte u gradu. Sigurno da u ovim vremenima to nije lako i da bih i ja želeo da izdvajanja za sport budu još veća. Želja svih nas, koji danas činimo gradsku vlast, je da se, novim rebalansom ta sredstva povećaju, a da bi to uspeli, potrebno je i da dovedemo određene investitore u grad. Pohvaljujem i sve one sportske klubove koji su u prethodnom periodu bili aktivni i nisu čekali samo sredstva izdvojena od strane Grada, već su ih nalazili i od sponzora, od pisanja projekata, i na druge načine, i rezultat nije izostao – ti klubovi su veoma uspešni. Da bi se došlo do rezultata kojima se ponosimo, neophodna su ulaganja, a grad će činiti sve da poveća sredstva koja se izdvajaju za klubove, s ciljem da sportisti imaju što bolje uslove i ostvaruju još bolje rezultate – poručio je prisutnima zamenik gradonačelnika Zrenjanina.  
 
    
 
Članica Gradskog veća grada Zrenjanina Zlatana Ankić rekla je da ne može biti objektivna kada je zrenjaninski sport u pitanju jer je to, prema njoj, bio "najbolji resor u gradu protekle godine, gde smo imali najbolje rezultate".
- Želim da vam se zahvalim za to, jer ste vi neko ko je ponos Grada Zrenjanina, neko ko najbolje predstavlja naš grad. Vi ste ambasadori našeg grada i to radite najbolje što se može. Sve što je investirano u vas, sve ste vi to vratili višestruko i želim vam da ova godina, ako ne bude uspešnija nego prošla, što će biti zaista teško, bude bar na prošlogodišnjem nivou – poručila je Ankićeva dobitnicima nagrade.   
 
   
 
U ime Sportskog saveza grada Zrenjanina obratio se predsednik Upravnog odbora te asocijacije Rajko Petrović. On je istakao da Sportski savez duguje zahvalnost Gradu Zrenjaninu i lokalnoj samoupravi na ulaganjima, ne samo u sport i sportiste, već i u naše objekte i sportsku infrastrukturu, kao preduslovu za ostvarivanje dobrih rezultata.
- Ovo je deveti put da Sportski savez proglašava najbolje sportiste, sportske kolektive, sportske radnike i stručnjake, naredna godina biće jubilarna i hteo bih da posebnu zahvalnost izrazim generalnom sekretaru Saveza Simu Salapuri i zaposlenima u Savezu, na uspešno sprovedenoj ovogodišnjoj akciji. Mnogi se bave proglašavanjem najboljih sportista, a ovo proglašenje je sportistima i klubovima, nekako, najdraže, jer ih predlažu i biraju njihove sportske  kolege – naglasio je Petrović. 
 
   
 
Na ovogodišnji Konkurs za Godišnju nagradu Sportskog saveza stiglo je ukupno 76 predloga. Komisija koju su činili predstavnici Saveza, Grada, medija i sportskih sudija, jednoglasno je izabrala dobitnike Godišnje nagrade Saveza za 2014. godinu u 11 kategorija, ukupno 28 dobitnika.
 
U kategoriji sportista u olimpijskim sportovima i sportovima koji su pridružene članice MOK-a, najuspešniji senior je svetski šampion u rvanju Davor Štefanek (Rvački klub "Proleter"), seniorka Sanja Cvrkota (Karate klub "Zadrugar"), junior Miloš Šućur (Tekvondo klub "Zrenjanin"), juniorka Anita Sakal (Omladinski džudo klub "Proleter"), kadet Đorđe Salapura (Karate klub "Zrenjanin") i kadetkinja Doris Salma (Plivački klub "Proleter").
 
U kategoriji neolimpijskih sportova za najuspešnijeg seniora proglašen je Milan Krezović (Ninđucu klub "Buđinkan"), dok je najuspešnija seniorka Ivana Popadić Popov (Savate klub "Banat"). Priznanje u juniorskom uzrastu zaslužili su Stefan Janjatov (Savate klub "Banat") i Nina Ševo (Pauerlifting klub "Gladijator").
 
Najuspešnija seniorska ekipa je četvorostruki državni šampion, stonoteniski klub "Banat", a u ženskoj konkurenciji  rukometni klub "Proleter Superprotein". Među juniorima prednjači karate klub "Zrenjanin", a najuspešnije juniorke su veslačice VK "Zreneks". U konkurenciji kadeta nagrada je pripala vaterpolo klubu "Proleter", a košarkašice ŽKK "Proletera 023" proglašene su za najbolje kadetkinje. 
 
   
 
Filip Bartole, član kluba Hendi sport, dobio je nagradu u kategoriji sportista s invaliditetom, dok su najuspešniji sportski stručnjaci-treneri Dijana Perić (Tekvondo klub "Zrenjanin" i Vojislav Trajković (Rvački klub "Proleter"). Sportski radnik je Marinko Kirilović (Savez za sport i rekreaciju invalidnih lica Grada Zrenjanina), stručnjak u sportu je Dušan Stanišić - Kukac, sudija je Vesna Piperski - Cucić (rvanje), a nagradu za sponzora-donatora zaslužilo je zrenjaninsko preduzeće "Mama's food".
 
Nagrađeni propagandisti u sportu su fotoreporter Ivan Pančić i sportski novinar Budimir Cvijetić. Posebno sportsko priznanje zaslužili su Savez za školski sport Grada Zrenjanina i Volonteri Zrenjanina. Nagrada za životno delo posthumno je dodeljena plivačkom treneru Branislavu Kostiću – Koletu. 
 
    
 
U ime nagrađenih, prisutnima se obratio i zahvalio Budimir Bude Cvijetić.