Ekipa Zrenjanina učestvovala u Beogradu na turniru ''Igrajmo za 16''

Proteklog vikenda, u hali SPC "Slodes" u Beogradu, odigran je deo Memorijalnog turnira u malom fudbalu "Igrajmo za 16" – grupa "Gradovi". Među osam ekipa u ovoj fazi takmičenja našao se i predstavnik našeg grada – ekipa JKP "Vodovod i kanalizacija", koja je to pravo izborila u kvalifikacijama u Zrenjaninu i sada je u Beogradu nastupila kao predstavnik grada, pod imenom "Zrenjanin".
 
 
Predstavnike svih osam ekipa, kolege novinare redakcija Dopisništva RTS-a i učesnike turnira na početku dvodnevne završnice takmičenja u Beogradu pozdravili su Veselin Vesko Grozdanić, predsednik Organizacionog odbora "Igrajmo za 16" i Miroslav Medić, predstavnik porodica tragično nastradalih radnika RTS.
 
Ovom prilikom svim pojedincima, udruženjima, učesnicima i dopisništvima RTS uručene su prigodne zahvalnice za doprinos i učešće na ovogodišnjem turniru "Igrajmo za 16".
 
     
 
U ime Grada Zrenjanina priznanje za učešće primio je zamenik predsednice Skupštine grada Ljubomir Stanisavljev, koji je nakon ovog zajedničkog skupa položio venac na spomenik "Zašto?" u Tašmajdanskom parku, ispred zgrade RTS-a u Aberdarevoj koja je  bombardovana u noći 23. aprila 1999. godine, kada je poginulo 16 radnika RTS-a. 
 
 
Na turniru su, osim Zrenjanina, nastupile ekipe Bora, Požarevca, Niša, Jagodine, Subotice, Užica i Kragujevca. U okviru B grupe, Ekipa Zrenjanina je startovala pobedom - savladan je Kragujevac 5:2, dok je  u drugom kolu, protiv Subotice, zabeležen poraz 0:2. U odlučujućem, dramatičnom meču za plasman u polufinale, Užice je savladalo Zrenjanin 4:3 i ostavilo ga bez plasmana u samu završnicu ovog memorijalnog turnira. Uprkos tome, naša ekipa ostavila je odličan utisak i dostojno reprezentovala i mali fudbal i sportski duh po kom je Zrenjanin poznat.