Godišnjica od osnivanja Saveza slepih i slabovidih - prijem u Gradskoj kući

Povodom 67. godišnjice od osnivanja i početka rada Međuopštinske organizacije Saveza slepih i slabovidih u Zrenjaninu, juče je zamenik predsednice Skupštine grada Zrenjanin Ljubomir Stanisavljev razgovarao s predsednikom te organizacije Nenadom Vukeljićem i sekretaricom Ivanom Raškov. Prijemu i radnom sastanku u Gradskoj kući prisustvovao je i član Gradskog veća grada Zrenjanina dr Boban Đukanović.
  
 
Tokom razgovora istaknuto je da je saradnja između lokalne uprave i Međuopštinske organizacije Saveza slepih i slabovidih dobra i izraženo je obostrano uverenje da će takva biti   i ubuduće. Bilo je reči i o mogućnostima za dodatno unapređenje saradnje. Organizacija uspešno fukcioniše i obavlja svoje aktivnosti dobrim delom zahvaljujući sredstvima Grada Zrenjanina. Zrenjanin prednjači i u pojedinim segmentima brige za slepa i slabovida lica i ima, na primer, najveći procenat raskrsnica sa ozvučenim semaforima.
 
Međuopštinska organizacija Saveza slepih i slabovidih u Zrenjaninu osnovana je 4. aprila 1948. godine, od kada u kontinuitetu radi, i najstarija je organizacija ovog profila u Vojvodini. Danas pokriva područje srednjeg Banata, sa više od 50 naseljenih mesta, u kojima ima oko 300 članova, od kojih je oko polovina u samom gradu Zrenjaninu.