Gradonačelnik posetio Belo Blato

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić posetio je danas sa svojim saradnicima Belo Blato i tom prilikom prisustvovao sednici Saveta te mesne zajednice. Kako je rekao, i ova poseta organizovana je u sklopu ranije najavljenih obilazaka svimh mesnih zajednica na teritoriji Grada Zrenjanina.

- Upoznao sam se konretno sa problemima koji tište članove Saveta i meštane Belog Blata i mislim da smo našli zajednički jezik i odredili proritete, a da će u ovoj, 2015. godini i u ovom naseljenom mestu dosta toga biti urađeno, od asfaltiranja ulica do rekonstrukcije ulične rasvete. Radićemo i na rešavanju problema ne samo u naseljenom mestu, već i atarima Belog Blata, poput izgradnje atarskih puteva i odvodnjavanja. Pokušaćemo da ih rešimo u saradnji sa vodoprivrednim preduzećem - kazao je gradonačelnik Janjić.

 

 

Predsednik Saveta Mesne zajednice “ Belo Blato” Miroslav Markuš, rekao je da su ovakve posete značajne, posebno za meštane sela, jer, kako je naveo, problemi drugačije izgledaju kada se posmatraju iz Gradske kuće, a drugačije kada se oni sagledaju na terenu.

- Zahvaljujemo se gradonačelniku i njegovim saradnicima što su se odazvali pozivu. Današnji sastanak bio je konstruktivan i nadamo se da ćemo puno toga rešiti u narednom periodu, a želja nam je da ovakvih sastanaka sa gradonačelnikom bude i ubuduće - rekao je Markuš.

 

 

Kako je istakao, “tanak” budžet mesne zajednice stvara velike poteškoće, ali postoje i problemi koji bi se mogli rešavati i sa manje sredstava.

- Gledaćemo da u skladu sa tim rešavamo prioritete, uglavnom nas muče problemi koje tište i meštane drugih sredina. Mi smo okruženi vodama i podzemne vode nam uništavaju useve, a nedostatak fekalne kanalizacije i ulične rasvete je problem gotovo svake sredine. Očekujemo da će ti problemi biti generalno rešeni, kao i problem pijaće vode, što nas sve tišti godinama unazad - rekao je Markuš.