Odbojkašice ''MD Zrenjanin'' na prijemu u Gradskoj kući

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić priredio je danas u Gradskoj kući prijem za igračice, članove stručnog štaba i rukovodstvo odbojkaškog kluba "MD Zrenjanin", novog člana elitnog odbojkaškog društva Srbije – Super lige. Još jedan uspeh zrenjaninskog klupskog sporta u protekloj sezoni, ulazak odbojkašica u najviši rang, sigurnim koracima vraća naš grad među vodeće sportske sredine u državi i opravdava nekadašnji poznati epitet "grada sportova". Prijemu su prisustvovali i pomoćnik gradonačelnika David Dimkić, članica Gradskog veća za resor sporta Zlatana Ankić, zamenik predsednice Skupštine grada Ljubomir Stanisavljev i generalni sekretar Sportskog saveza grada Zrenjanina Simo Salapura. 
 
 
Odbojkašice "MD Zrenjanin" trijumfalno su okončale sezonu u Prvoj ligi Srbije, osvajanjem prvog mesta i skorom od 21 pobede i samo jednim porazom, doživljenim još u trećem kolu prvenstva, od nekadašnjeg šampiona naše zemlje, ekipe Užica. Od te utakmice devojke iz Zrenjanina beležile su samo pobede i nanizale ih 17 zaredom, uključujući i revanš protiv Užičanki, zаključno s poslednjom utakmicom i trijumfom u "Kristalnoj dvorani" protiv komšinica iz Kleka maksimalnim rezultatom, kakvim su dobijale i većinu utakmica. 
 
Gradonačelnik Čedomir Janjić pozdravio je uspeh odbojkašica "MD Zrenjanin" i poželeo im da igraju značajnu ulogu i u superligaškoj konkurenciji.
- Naša strategija u sportu koju smo zauzeli pre dve godine jeste, pre svega, da našu decu sklanjamo s ulice, angažujući ih u sportu, ali hoćemo i da Zrenjanin bude grad vrhunskog sporta – prošle godine su rukometašice ušle u najviši rang takmičenja, sada odbojkašice, i nadam se da će "MD Zrenjanin" biti stabilan superligaš. Ovaj klub ujedno je i odličan primer funkiconisanja i uzajamne saradnje grada, Sportskog saveza i privrede, bez koje nema ni vrhunskog sporta – rekao je  gradonačelnik Janjić. 
 
 
Članica Gradskog veća Zlatana Ankić podsetila je da je strategijom sporta u gradu Zrenjaninu dat akcenat i na ženski vrhunski sport, u kom je jedan od prioriteta upravo odbojka, s obzirom na činjenicu da najveći broj devojčica koje se bave sportom trenira baš odbojku.  
 
Kapiten ekipe Vanja Radanović, koja je u "Kristalnoj dvorani" podigla pobednički pehar namenjen šampionu Prve lige Srbije, počastvovana je prijemom kod gradonačelnika i ponosna je na svoju ekipu.
- Nije bilo lako ostati na prvoj poziciji na tabeli i direktno se plasirati u Super ligu, što smo mi učinile. Iza nas su meseci treninga i napornog rada, bilo je i uspona i padova, ali se sve to zaboravi kada se ostvari ovakav uspeh. Iskreno se nadam da će Zrenjaninci sada imati priliku da gledaju dobru i kvalitetnu odbojku i da će dolazak superligaša u naš grad predstavljati uživanje za ljubitelje sporta – istakla je Radanovićeva i gradonačelniku predala prigodan poklon – odbojkašku loptu, potpisanu od strane svih igračica. 
 
 
Trener Dejan Desnica iskoristio je priliku da se zahvali Gradu Zrenjaninu na podršci, bez koje, kako je naveo, ne veruje da bi postigli takav uspeh. 
- Nadam se podršci Zrenjaninaca i u narednoj sezoni, najviše smo ovo uradili zbog njih, naše dece i brojnih devojčica koje treniraju odbojku. Sad imamo superligaški klub gde one imaju priliku da napreduju i da se razvijaju, a Zrenjaninci da gledaju najkvalitetniju odbojku u Srbiji – kazao je trener Desnica, uz zaključak da će "kostur" ove ekipe ostati i u narednoj sezoni. 
 
   
 
Nove članice odbojkaške Super lige Srbije su Vanja Radanović (kapiten), Aleksandra Vuković (zamenik kapitena), Bojana Novaković, Milica Knežević, Milena Koprivica, Bojana Bolozan, Antonina Pilipović, Milana Mičeta, Biljana Simanić, Vesna Sekulić, Jelena Cvijović, Marina Nikolić, Marija Popović i Željka Pušonja. Treneri ekipe su Dejan Desnica i Jovan Božić, fizioterapeut Karolj Ferenc. Predsednik kluba je Goran Kravarušić, sportski direktor Dragan Simić, a generalni sponzor kompanija "Proizvodnja Mile Dragić" iz Zrenjanina.