Održana 99. Sednica Gradskog veća

Na današnjoj sednici Gradskog veća, kojom je predsedavao gradonačelnik Čedomir Janjić doneta je najpre odluka o davanju u zakup, putem neposredne pogodbe neizgrađeno građevinsko zemljište u javnoj svojini grada Zrenjanina, zakupcu “ Gruppo zilio S.P.A ”, radi obavljanja poslova prečišćavanja vode kao pojedinih poslova iz oblasti komunalne delatnosti.

- Ovo je još jedna od odluka sa kojom smo bliži realizaciji izgradnje prečistača i kao što smo i rekli, ove godine ćemo imati zdravu pijaću vodu u gradskom vodovodu - kazao je Janjić.

 

Takođe, donete su i odluke o otuđenju neizgrađenog zemljišta u javnoj svojini Grada Zrenjanina u industrijskoj zoni. Za zemljište i izgradnju proizvodnih pogona u zrenjaninskoj industrijskoj zoni zainteresovano je šest investitora, tri zrenjaninska preduzeća - “Rakić plast”, “Ekometal - komerc”, i “Gomeks”, dva italijanska - ”Tecnostrutture” i “Fulgar”, kao i rusko srpska kompanija “Kraun” sa sedištem u Novom Sadu

 

Odluke o otuđenju neizgrađenog građevinskog zemljišta u industrijskoj zoni donete su na osnovu javnog oglasa koji je raspisala Skupština grada Zrenjanina.

 

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić izrazio je zadovoljstvo što će realizacijom ovih odluka, što se očekuje uskoro, biti stvorene mogućnosti za otvaranje novih radnih mesta i zapošljavanje Zrenjaninaca.

 

Ove odluke naći će se i na dnevnom redu Skupštine grada, a sednica će biti zakazana po hitnom postupku. 

 

- Zamolio sam predsednicu Skupštine da po hitnom postupku zakaže sednicu jer mislim da su ovo hitne odluke i da investitori ne bi trebalo da čekaju. Moramo pokazati da smo ozbiljna lokalna samouprava koja brzo izlazi u susret potencijalnim investitorima - kazao je novinarima Janjić. 

 

Članovi Grdaskog veća usvojili su i Godišnji program zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta grada Zrenjanina za 2015. godinu.  Programom za 2015. godinu predviđeno je za davanje u zakup 22.465,9325ha u 837 licitacionih grupa. Prosečna površina licitacione grupe je 26,84ha.