Potpisani ugovori o rešavanju dugogodišnjih problema u vezi sa elektrosnabdevanjem

U Multimedijalnoj sali Gradske kuće potpisana su danas tri ugovora kojima se rešavaju dugogodišnji problemi u vezi sa elektrosnabdevanjem na pojedinim gradskim lokacijama  - Ugovor o pružanju usluge za opremanje lokaliteta naselje "Uroš Predić" u Zrenjaninu elektrodistributivnom mrežom, Ugovor o pružanju usluge za opremanje lokaliteta naselje "Elemirski put", kao i Ugovor o pružanju usluge za pripremanje zemljišta na lokalitetu "Elemirski put" u Zrenjaninu.
 
Ugovore su potpisali Goran Kravarušić, direktor JP "Direkcija za izgradnju i uređenje grada Zrenjanina" i Slobodan Stojkov, direktor Elektrodistribucije Zrenjanin, uz prisustvo Saše Santovca, zamenika gradonačelnika.
 
 
Saša Santovac je rekao da se o ovom problemu govori već dvadeset godina, ali da se današnjim potpisivanjem ugovora ulazi u proceduru njegovog rešavanja i da, za tu namenu, predviđena sredstva iznose 13 miliona dinara.
- Ono što smo obećali da ćemo uraditi, današnjim potpisivanjem ugovora počinjemo da realizujemo. Očekujemo da u narednom periodu od oko tri meseca uđemo u izvođenje i završetak radova. Na taj način će veći deo ovog naselja biti pod elektrifikacijom, a to će za one koji žive u njemu omogućiti bolji i normalniji uslovi za život i privređivanje - rekao je Santovac.
 
On je naveo i da je potpisan i ugovor o izmeštanju dalekovoda, što će omogućiti izgradnju proizvodnih pogona italijanske kompanije SITIP, u industrijskoj zoni na Bagljašu.
- Izmeštanje dalekovoda je uslov za početak izgradnje, a potpisivanje ugovora koji iznosi 10,6 miliona dinara je korak ka daljoj realizaciji investicije koju je prošle godine potpisao gradonačelnik Čedomir Janjić. Danas je potpisan ugovor i o izgradnji trafo-stanice na lokalitetu "Uroš Predić" koja će omogućiti da taj lokalitet ima sve što je predviđeno prilikom prodaje placeva. Sledeće nedelje očekuje nas potpisivanje za izgradnju trafo- stanice na lokalitetu "Marjanov Brod" - rekao je Santovac i istakao da u realizaciji ovih investicija polovinu sredstava obezbeđuje Grad Zrenjanin, a polovinu "Elektrovojvodina".
 
 
On je u izjavi novinarima kazao da Grad Zrenjanin u ovoj godini očekuje potpisivanje 8 ugovora između "Direkcije za izgradnju i uređenje grada" i "Elektrovojvodine", ukupne vrednosti 80 miliona dinara.
- Posebno sam zadovoljan i srećan jer je potpisan ugovor o elektrifikaciji naselja "Elemirski put", jer sam odlazio tamo i bio u prilici da se upoznam sa problemom stanovnika. Tamo, osim vikend naselja, postoji i deo privrednih subjekata kojima će biti omogućen normalniji uslovi za poslovanje. Grad Zrenjanin učinio je sve što je bilo u njegovoj moći i očekujemo da ovaj deo grada u naredna tri do četiri meseca bude snabdeven eletričnom energijom. To smo obećali i sada realizujemo - dodao je on.
 
Rade Lević, jedan od stanovnika, kaže da su problemi bili veliki za sve njih, i za one koji tamo stanuju i za one koji imaju vikendice.
- Na tom terenu sam 40 godina i toliko godina čekam struju. Situacija je teška, ali ako se završi kako je najavljeno biće više nego odlično - kazao je on.