Sednica Gradskog veća - prihvaćene sugestije taksi-udruženja, minimalna cena 20 dinara

Gradsko veće grada Zrenjanina prihvatilo je sugestije devet taksi udruženja za korekciju minimalne cene te vrste usluga i na današnjoj sednici donelo odluku da ekonomski najniža cena starta bude 20 dinara (do sada je bila 70), a da vožnja po kilometru ne sme biti jeftinija od 40 din. Ovom odlukom, po rečima gradonačelnika Zrenjanina Čedomira Janjića, izašlo se u susret i udruženjima taksista, ali, pre svega, građanima. On je najavio i kontrolisanje te odluke na terenu. 
- Naše inspekcijske službe će, tokom naredne dve nedelje, raditi preventivno s taksi udruženjima, a nakon toga i represivno, ako bude neophodno, jer hoćemo da uvedemo u red taksi prevoz u našem gradu, koji je, delom, i alternativa gradskom prevozu kojim nisam zadovoljan i koji želim da promenim – prokomentarisao je gradonačelnik Janjić današnju odluku. 
 
 
Današnju, 98. sednicu, karakterisalo je još nekoliko odluka iz komunalne oblasti, pre svega u vezi sa vodosnabdevanjem i kanalisanjem, pa su tako gradski većnici usvojili predloge Odluke o pristupanju realizaciji projekta ''Izgradnja javne vodovodne mreže u delu naselja ''Šumica'' Zrenjanin', Odluke o pristupanju realizaciji projekta ''Izgradnja vodotornja i dela vodovodne mreže naselja Tomaševac, Odluke o pristupanju realizaciji projekta ''Završetak izgradnje zajedničkog vodovodnog sistema MZ ''Mihajlovo'' i MZ ''Jankov Most'', Odluke o pristupanju realizaciji projekta ''Izgradnja atmosferske kanalizacije u ulici Pere Dobrinovića u Zrenjaninu'' i Odluke o pristupanju realizaciji (završetku izgradnje) projekta ''Izgradnja sanitarne kanalizacije ''Klek I faza''.  
 
Utvrđivanjem Predloga Odluke o izmenama Odluke o utvrđivanju doprinosa za uređivanje građevinskog zemljišta na teritoriji Grada Zrenjanina i Predloga Odluke o izmenama i dopunama Odluke o postavljanju i uklanjanju manjih montažnih i drugih objekata privremenog karaktera na površinama javne namene na teritoriji grada Zrenjanina usaglašene su i precizirane pojedine odredbe u okviru postojećih odluka i tim oblastima.  
 
   
 
Gradsko veće odobrilo je upotrebu sredstava  tekuće budžetske rezerve za JP ''Gradska stambena agencija'' Zrenjanin na ime troškova projektno tehničke dokumentacije – Glavnog projekta sanacije i rekonstrukcije dela stambeno-poslovnog objekta ''Tisa''. Gradonačelnik Zrenjanina očekuje i skori početak sanacije objekta. 
- Svedoci smo da se urušio deo tog objekta u centru Zrenjanina čiji je, delom, vlasnik i Grad i mi ćemo pomoći u delu izrade projektno-tehničke dokumentacije. Očekujem da brzo krene i sanacija, u kojoj će učestvovati svi korisnici i vlasnici pojedinih delova zgrade. Da bi krenuli u rekonstrukciju našeg dela nije nam potrebna saglasnost svih suvlasnika, a projektno-tehničku dokumentaciju hoćemo mi da uradimo – istakao je gradonačelnik Čedomir Janjić.