U studentskom domu obeležen Dan studenata

Dan studenata, 4. april, obeležen je danas u Studentskom domu "Mihajlo Predić dr Miša" u našem gradu, a svečanosti su prisustvovali i zamenik gradonačelnika Saša Santovac i pomoćnik gradonačelnika Duško Radišić.

Santovac je čestitajući im praznik rekao da primećuje sreću i radost na licima studenata smeštenih u ovom domu i ukazao da je cilj Grada Zrenjanina razvoj visokog obrazovanja.

 

 

- Pokušavamo zajedno sa Tehničkim fakultetom i Visokom tehničkom školom da to i učinimo. Takođe, naš cilje jeste i povećanje broja studenata u našem gradu, što je i predviđeno Strategijom razvoja, a da bismo to uradili moramo stvoriti određene uslove. Ušli smo u proceduru, zajedno sa fakultetom "Mihajlo Pupin" za završetak još jednog dela objekta koji je u izgradnji već više od dvadeset godina. Cilj je i da u okviru ovog studenstkog doma izgradimo i studentsku menzu i oko toga se već vode pregovori. Nažalost, ono što u prethodnom periodu nije rađeno jesu projekti kako bismo danas mogli da konkurišemo. Zato smo preuzeli stvar u svoje ruke i krećemo u realizaciju - istakao je Santovac. 

 

  

 

Kako je naveo, sa razvojem visokog obrazovanja, očekuje nas i razvoj grada.

-Želimo da se buduće generacije školuju, zaposle i ostanu u Zrenjaninu, a obrazovanje je važno i kada nam dolaze potencijalni investitori jer je jedno od osnovnih pitanja koje su mogućnosti po pitanju obrazovanja. Moram reći da smo zahvaljujući našem visokoškolskom obrazovanju doveli kopmaniju “Levi 9” u naš grad, otvorili smo nove smerove u saradnji sa kompanijom NIS i nadležnim ministarstvima, činimo određene iskorake u odnosu na prethodni period, ali se time ne zadovoljavamo. Cilj je povećanje broja studenata - dodoao je Santovac.

Nebojša Petrović, zamenik direktora ustanove Studenstki centar Novi Sad podestio je da je ovaj studentski dom deo ustanove Studenstki centar Novi Sad i da se Dan studenata proslavlja na ovakav način već trinaest godina, što nije slučaj u Novom Sadu.

- To je velika pohvala za studente Zrenjanina koji su nosioci ove manifestacije, a isto tako i za zaposlene. Drago mi je da na ovaj način mogu da čestitam studentima Zrenjanina njihov praznik i poželim im da uspešno završe studije i lepo provedu studentske dane - rekao je .

 

 

Upravnica doma “Mihajlo Predić dr Miša” Tanja Dulović kaže da dom raspolaže sa 208 mesta u sobama druge kategorije koje su uglavnom trokrevetne i sa etažnim kupatilima.

- Iskreno se nadam da ćemo u narednom periodu rešavati neka pitanja koja se tiču oslova smeštaja, ali, studentima nije to na prvom mestu, već da im bude toplo, da imaju uslove za boravak, za društveni život, a ovaj dan i dobra organizacija proslave proistekla je isključivo iz želje studenata. Mi smo im obezbedili uslove i sponzore, a nadam se da će narednih godina ove prolsave biti još uspešnije - kazala je Dulović.

 

 

I dok su studenti uživali u zanimljivom programu koji su za ovu priliku pripremili, u kancelariji upravnice vođeni su razgovori o mogućnostima i načinima da se uslovi u studentskom domu poboljšaju, uz prisustvo dekana Tehničkog fakulteta Milana Pavlovića i direktorke Visoke tehničke škole strukovnih studija Matilde Lazić.   

Već tokom naredne nedelje ti razgovori, kako je dogovoreno, biće nastavljeni i preduzeti konkretni koraci.