U ponoć počinje predizborna tišina - na teritoriji Zrenjanina upisano 105.998 birača

Zaključen je jedinstveni birački spisak na teritoriji Republike Srbije, na osnovu kog je na teritoriji Grada Zrenjanina upisano 105.998 birača za izbore za predsednika Republike Srbije, koji se održavaju u nedelju, 2. aprila. Republička izborna komisija saopštila je da ukupan broj birača u Srbiji za predstojeće izbore iznosi 6.724.172. 
 
Zrenjaninci će glasati na 70 biračkih mesta, koja se otvaraju u 7.00, a zatvaraju u 20.00 časova. Pozivi za glasanje poslati su na kućne adrese, ali se može glasati i bez poziva, sa dokumentom koji potvrđuje identitet glasača - važećom ličnom kartom ili pasošem, ili potvrdom izdatom od Policijske uprave, ukoliko je lična karta u postupku zamene.    
 
Predizborna tišina počinje u ponoć i traje sve do zatvaranja biračkih mesta, 2. aprila u 20.00 časova. Za vreme predizborne tišine zabranjeni su izborna propaganda, održavanje javnih skupova i objavljivanje procene izbornih rezultata. Na sam dan glasanja, u nedelju 2. aprila, od 7.00 do 20.00 dozvoljeno je objavljivanje izveštaja o tome gde su kandidati glasali, ali ne i njihovih izjava. 
 
Tokom predizborne tišine dozvoljeno je i emitovanje informacija o odzivu birača i spotova nadležih republičkih organa i nevladinih organizacija kojima se građani upućuju kada i kako mogu da glasaju. 
 
Tokom predizborne tišine, na biračkom mestu i na 50 metara od biračkog mesta zabranjeno je isticanje simbola političkih stranaka i drugog propagandnog materijala. Ukoliko se ta odredba ne poštuje, birački odbor se raspušta, a glasanje ponavlja.