Uručena donacija deci bez roditeljskog staranja

U Multimedijalnoj sali Gradske kuće uručena je humanitarna donacija Centru za socijalni rad Zrenjanin namenjena deci bez roditeljskog staranja. 
 
Pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina Simo Salapura rekao je da su sredstva za donaciju prikupljenazahvaljujući humanitarno-sportskoj manifestaciji "Trka za srećnije detinjstvo", održanoj u organizaciji Crvenog krsta Zrenjanin, i "Zrenjaninskog polumaratona" u organizaciji Atletskog kluba "Petrovgrad". 
 
 
- Ovo je nešto novo što radimo u našem gradu i nadamo se da ćemo tako raditi i sledeće godine. Želeići da pridodamo dozu humanosti našim sportskim aktivnostima mi smo kroz naše dve najveće akcije prikupili 115,650 dinara, od svih učesnika, sponzora i donatora i namenili smo ih Centru za socijalni rad, a Centar je donaciju usmerio kao jednokratnu pomoć deci pod starateljskom zaštitom, tako da smo na obaj način pokušali da integrišemo određene sportske akcije u jedan deo humanitarnih aktivnosti. Narednih godina planiramo još masovnije akcije i da traju na svim sportskim dešavanjima u našem gradu - rekao je Salapura. 
 
 
On se zahvalio gradskoj organizaciji Crvenog krsta, Sportskom savezu grada, Savezu za školski sport, Atletskom klubu “Petrovgrad” i Odeljenju za društvene delatnosti Gradske uprave, čiji su predstavnici takođe prisustvovali konferenciji za novinare, a koji su dali doprinos ovoj akciji.
 
 
Olivera Lisica, direktorka Centra za socijalni rad, uručila je donaciju deci bez roditeljskog staranja.
- Mi, kao institucija koja se bavi socijalnom zaštitom, imamo dobar uvid u to kome je ova pomoć najpotrebnija i na osnovu dogovora određeno je jedanaest porodica u kojima borave deca bez roditeljskog staranja, to su srodničke porodice, ne hraniteljske, ta deca nemaju roditelje i nalaze se u srodničkim porodicama. Oni redovno pohađaju školu i dobri su đaci, a drago mi je što smo na ovaj način, bar malo, uspeli da im pomognemo i olakšamo situaciju u kojoj žive, a da im ovo bude pomoć i podstrek da završe školu, upišu ono što žele i sutra nađu posao u ovom gradu - rekla je ona.