Digitalna transformacija i žensko preduzetništvo na ovogodišnjem ZR-BizNet-u

Treći po redu sajam privrede ZR-BizNet održaće se od 19. do 21. septembra u hali sportova “Medison”, u organizaciji Grada Zrenjanina, Privredne komore Srbije - Regionalne privredne komore Zrenjanin, Opšteg udruženja preduzetnika i Unije poslodavaca Srbije - Poslodavaca Zrenjanina, najavili su organizatori na današnjoj konferenciji za novinare na kojoj je govorio  zamenik gradonačelnika  Saša Santovac .
 
Novinarima su se, pored Santovca obratili i direktor Privredne komore Srbije - Regionalne privredne komore Zrenjanin Predrag Stankov, izvršni direktor Unije poslodavaca Srbije - Poslodavaca Zrenjanina Izabela Kiš i predsednik Opšteg udruženja preduzetnika Zrenjanin Miroslav Đurić. Istakavši značaj održavanja ovakvog sajma, zamenik gradonačelnika je istakao da veruje da će ova sajamska manifestacija I ove godine opravdati svoje postojanje, te da će okupiti relevantne državne institucije.
 
 
“Povezivanje privrede iz našeg grada sa privrednim subjektima iz regiona, je veoma važno I tu mogućnost nam pruža upravo ZR-BizNet. Sajam dobija međunarodni karakter, o tome svedoči I učešće Komora iz zemalja regiona, što dodatno daje na značaju ovoj sajamskoj manifestaciji. Naši privrednici su prepoznali sajam kao dobru priliku za promociju, I svake godine beležimo sve veći broj izlagača. Grad Zrenjanin je tu da pomogne održavanje sajma,   koji promoviše privredu koju razvijamo u našem gradu, a samim tim  I naš grad. Sajam je prilika I da se razgovara sa predstavnicima najviših državnih institucija, najpre Ministarstva privrede, a pritom I svih pratećih subjekata, koji nude nove mogućnosti saradnje najpre među kompanijama koje se na ovaj način dodatno uvezuju, ali I pronalaze nova tržišta u sferi svog poslovanja, “ rekao je Santovac.
 
Na 1500 kvadratnih metara izložbenog prostora u hali “Medison” ali I na platou ispred same hale predstaviće se između 150 I 200 učesnika. Ove godine osnovne karakteristike sajma ZR-BizNet biće digitalna transformacija I žensko preduzetništvo.
“Prateći  politiku Vlade Republike Srbije, odlučili smo da glavne teme ovogodišnjeg sajma budu upravo digitalizacija I žensko preduzetništvo. U skladu sa tim, pozvaćemo što veći broj državnih institucija koje daju podsticaje I praktično pomažu privredi u našoj zemlji. Stručnjaci iz ovih oblasti održaće I panel, kako bi se u zajedničnom razgovoru došlo do zaključka o merama I radnjama koje bi se zajednički sprovodile u cilju unapređenja zrenjaninske privrede”, istakao je Predrag Stankov, direktor Regionalne privredne komore Zrenjanin.
 
Miroslav Đurić, prvi čovek Opšteg udruženja preduzetnika, kaže da su regionalni sajmovi ovakvog tipa jedinstvena prilika da se privrednici povezuju i upoznaju, kako oni koji dolaze iz grada, kao organizatori, tako i oni koji dolaze sa strane. Očekuje se učešće Komora iz Bosne I Hercegovine, Hrvatske I Rumunije, što ZR-BizNet-u daje karakter međunarodne manifestacije.
Današnjoj pres konferenciji prisustvovao je I pomoćnik gradonačelnika Simo Salapura.