Унапређење пословне климе у Србији - Зрењанин један од учесника у пројекту

У седишту Републичког геодетског завода окупили су се представници 11 локалних самоуправа које су учеснице пројекта „Унапређење пословне климе у Србији“. Радионици је присуствовао директор РГЗ мр Борко Драшковић и том приликом поручио да би изабране локалне самоуправе требало да поставе стандард у погледу управљања геопросторним подацима и инвестиционим локацијама.

Унапређење пословне климе у Србији - Зрењанин један од учесника у пројекту

Представницима локалних самоуправа обратио се Јан Лундин, амбасадор Краљевине Шведске и изразио задовољство што Краљевина Шведска подржава пројекат Унапређење пословне климе у Србији и наду да ће се у наредном периоду постаћи инвестиције у Србији.

Унапређење пословне климе у Србији - Зрењанин један од учесника у пројекту

Поред директора и амбасадора, присутнима су се обратили Снежана Војчић из Амбасаде Краљевине Шведске и др Данило Фурунџић, професор Архитектонског факултета у Београду. Они су истакли да се надају да ће овај пројекат у наредном периоду бити успешан као и до сад.
 
Град Зрењанин одабран је да буде једна од пилот локалних самоуправа, учесница у овом пројекту. Основни циљ пројекта је да се у оквиру ГИС апликације прикупе на једном месту све информације о парцелама и објектима које јединице локалне самоуправе могу понудити потенцијалним инвеститорима. По завршетку пројекта, инвеститори ће имати потпуни увид у понуду локација предвиђених за инвестирање на целом простору Србије. Град Зрењанин на радионици пројекта „Унапређење пословне климе у Србији“ представљао је Зоран Бранчић, специјалиста за Географски информациони систем (ГИС) у Градској управи.
 
Пројекат „Унапређење пословне климе у Србији“ вредан је два милиона евра и биће реализован у Ариљу, Бору, Врању, Пироту, Књажевцу, Ћуприји, Чачку, Ваљеву, Пожаревцу, Сомбору и Зрењанину.
 
Извор: Републички геодетски завод  www.rgz.gov.rs


 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/5413/poslovnaklimau_srbiji1.jpg