Помоћ града Краљева - дезинфекциони натријум хипохлорит за Зрењанин

Представници јединице Цивилне заштите опште намене града Зрењанина јуче су у Краљеву преузели помоћ тог града у виду 200 литара натријум хипохлорита, дезинфекционог средства које се, разблажено водом, свакодневно користи у превенцији против заразе коронавирусом. У име Града Зрењанина на донацији се захвалио Мирослав Сладојевић, шеф Одсека за одбрану и ванредне ситуације Градске управе и члан Градског штаба за ванредне ситуације, истичући да ће ова помоћ на прави начин бити искоришћена и значајно допринети напорима које наш град свакодневно чини на смањењу ризика од настанка и ширења заразе изазване коронавирусом. Како је навео, с обзиром да се од понедељка, 4. маја, очекује отварање башти угоститељских објеката, извршиће се додатна дезинфекција јавних површина у центру града, и наставити с дезинфекцијом јавних установа и објеката, коју обавља ЈКП “Чистоћа и зеленило”.   

Град Краљево дневно може да произведе до три пута више дезинфекционе течности него што се у овом граду потроши за 24 сата, па је у циљу помоћи другим градовима и општинама којима је неопходан натријум хипохлорит (NaOCl), у сарадњи са Сталном конференцијом градова и општина, определио ово средство свима који поднесу захтев. Преузимање је започело 23. априла и наставља се у складу са производним капацитетима и потребама. До сада се Краљеву обратило 25 локалних самоуправа, којима је одобрено укупно 8.140 литара натријум хипохлорита, кажу у Штабу за ванредне ситуације Града Краљева.

Краљевчани овим путем на леп начин узвраћају помоћ нашем граду, исказану током прошлогодишњих катастрофалних поплава, када су Зрењанинци међу првима понудили помоћ и упутили људство и техничка средства на најугроженије локације. Граду Зрењанину и градоначелнику Чедомиру Јањићу тим поводом је у Краљеву уручена и посебна захвалница.   

Захваљући, између осталог, и адекватним предузетим мерама превенције, израженој дисциплини грађана и поштовању свих препоручених мера у циљу спречавања ширења заразе, Зрењанин је међу градовима у Србији са веома малим бројем потврђених случајева заразе изазване коронавирусом. Према последњим званичним подацима Министарства здравља, у нашем граду забележена су 24 случаја заразе, без смртног исхода, што у односу на укупан број заражених на територији Републике Србије (8.497, на дан 28. април) износи свега 0,28 процената. 
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/5618/Dezinfekcija_domova_za_stare_0.jpg