Градоначелник на градилишту “Лидла 2”: ширење мреже овог трговинског ланца поуздан знак да град има развојну перспективу

- Само Београд, Нови Сад, Крагујевац и Панчево у овом тренутку имају више од једног малопродајног објекта у ланцу “Лидла” у Србији, а ускоро ће им се придружити и Зрењанин. Када таква немачка компанија процени да треба да шири мрежу у некој средини, онда је то поуздан знак да је тај град добро место за инвестирање и пословање, и да има развојну перспективу. Зрењанин, дакле, улази међу свега пет градова у Србији у којима “Лидл” гради свој други објекат, а свакако је у самом врху у нашој земљи када су у питању повољни економски параметри у последњих неколико година - рекао је градоначелник Чедомир Јањић након данашњег обиласка градилишта на Багљашу, где је у току изградња друге продавнице немачког ланца “Лидл” у нашем граду. Истакао је и добру сарадњу између представника компаније и Града Зрењанина, као и свих градских стручних служби, у сваком сегменту реализације ове инвестиције.

- То није само нова инвестиција, већ су то и нова радна места, јер, доста Зрењанинаца већ ради на овом градилишту, а када објекат буде завршен биће отворено четрдесетак нових радних места. Мислим да је то најбољи показатељ у ком правцу иде наш град, како нас људи са стране виде и колики је потенцијал нашег града. Сетите се како је изгледао “Багљаш” и овај део града пре око седам година, а како сада изгледа, са изграђеним “Авив Парком” који је три пута прошириван и који има у плану још једно проширење, а ево, сада и “Лидлом” са друге стране, који ће и функционално повезати у једну целину стамбени и пословни део “Багљаша”. Све то додатно потврђује да Зрењанин јесте град са перспективом - нагласио је градоначелник.   

Јањић је на градилишту, заједно са сарадницима, замеником Сашом Сантовцем, помоћницима Симом Салапуром, Драганом Ћапином и Душком Радишићем и начелником Одељења за привреду Градске управе Гораном Краварушићем, с представницима компаније “Лидл” и извођачима радова разговарао о динамици радова, терминима завршетка градње и значају отварања објекта у овом делу града. 

Представник “Лидла” и координатор на изградњи објекта, Иван Ђокић, рекао је да се градња друге продавнице у граду одвија планираним темпом и да је Зрењанин један од малобројних градова који добија други објекат трговинског ланца.
- Објекат је сличан оном који је већ изграђен на другом крају Зрењанина, површине око 2.500 квадрата, са 1.400 квадрата продајног простора и око 120 паркинг места, радујемо се што ћемо добити други објекат у вашем граду - рекао је, наводећи да је неки “Лидлов” стандард за овакве објекте четрдесетак радника, те ће толико у њему бити запослено. 

Извођач радова је предузеће “Бест изградња” из Новог Сада, а шеф градилишта Драган Зекић објашњава да се тренутно изводе груби грађевински радови на објекту - зидање зидова, покривање крова и друго.
- Радови теку по устаљеном току и договореној динамици. Реч је о објекту од 2.500 квадрата, а завршетак би требало да буде крајем августа. Могуће је мало одступање због епидемије коронавируса, јер је током ванредног стања радно време било из познатих разлога скраћено. Објекат је типски и скоро исти као први изграђен у Зрењанину. Постоји мала разлика у организацији пратећег и складишног простора коју купци, практично, неће ни приметити - рекао је он. 


Подсећамо, Зрењанин је први град у Србији с којим је “Лидл” потписао уговор о куповини грађевинског земљишта и међу првима у којима је завршена изградња првог објекта, отвореног 11. октобра 2018. године са још 15 продавница широм Србије. Отварањем и друге продавнице, Зрењанин ће такође ући међу малобројне градове у Србији у којима немачки трговински ланац има више од једног објекта, а тренутно у нашој земљи “Лидл” послује кроз 30 малопродајних објеката.  

Слике

  • /uploads/attachment/vest/5644/Lidl_gradiliste_26-05_0.jpg