On-line промоција из Лисабона: Зрењанин и званично Европски град спорта 2021.

Зрењанин је данас у Лисабону промовисан у Европски град спорта 2021. године, а свечаност је, уз присуство челника Европске асоцијације престоница и градова спорта (ACES Europe) и свих градова носилаца те титуле, због познате епидемиолошке ситуације, одржана онлајн. Зрењанин је, уједно, постао и први град из Републике Србије који је заслужио такво признање. 
 
 
 
 
Европској престоници спорта Лисабону припала је част да прими заставу и сребрну плакету од стране председника ACES Europe Ђан Франческа Лупателија и буде домаћин церемоније током које су промовисани региони, градови и локалне средине и у осталим категоријама. Како су на свом сајту навели организатори, због пандемије је отказана гала свечаност у седишту Европског парламента у Бриселу и донета je одлука да се промоција одржи у главном граду Португала, који је понео престижну титулу и постао “Европска престоница спорта 2021”.
 
 
 
 
У име Града Зрењанина, у церемонију се укључио градоначелник Симо Салапура, који је био и шеф тима за кандидатуру нашег града. Обративши се свим учесницима, Салапура се захвалио на указаном поверењу и добијеном признању, истакавши да се Зрењанин припрема да у потпуности оправда звање Европског града спорта и допринесе афирмацији европског спортског покрета, окупљеног око асоцијације ACES Europe. Упутио је честитке представницима свих градова окупљених око титуле.
- Велика нам је част што смо део европских престоница и градова спортске федерације. Моје колеге и ја радујемо се остварењу резултата који ће побољшати спортске услове у нашем граду на свим нивоима. Надам се да ћемо се лично видети следеће године и разменити искуства о бављењу спортом у овим КОВИД околностима. Желим вам све најбоље и добро здравље, велики спортски поздрав из Србије и града Зрењанина - поручио је градоначелник Симо Салапура током данашње церемонији у Лисабону. 
 
 
 
Зрењанин се нашао у изабраном друштву десетак европских градова који су заслужили титулу Град спорта, која се додељује у категорији насеља од 25.000 до 500.000 становника. Подсећамо, Европски град спорта Зрењанин је постао захваљујући богатој спортској традицији, високим спортским дометима, спортској масовности и организованости, организацији великих такмичења и значајним угагањима у спорт и спортску инфраструктуру. Истакнуто је да је Зрењанин добар пример спортске средине која следи све циљеве истакнуте и од стране ASEC Europe и која је развила узорну спортску политику са разноврсним садржајима, програмима и активностима. 
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/5828/Promocija_Grad_sporta_9.jpg