Одборници Скупштине града на данашњој седници потврдили одлуке Градског већа

Скупштина
Седница Скупштине града, шеста у овом сазиву, одржана је данас у Великој сали Културног центра Зрењанина. Председавао је Чедомир Јањић, а утврђени дневни ред имао је 16 тачака и током седнице није претрпео измене или допуне. 
 
Одборници Скупштине града потврдили су одлуке Градског већа са претходне седнице тог тела. Као најзначајнија тачка, тада је оцењено прихватање Програма отуђења грађевинског земљишта у јавној својини града Зрењанина за 2021. годину. Тим програмом, у овом тренутку је физичким и правним лицима Град понудио могућност куповине 46 парцела, намењених градњи породичних и вишепородичних стамбених објеката, као и пословних комплекса и локација намењених садржајима у области спорта и рекреације. Данашњом одлуком отвара се могућност расписивања новог конкурса за отуђење грађевинског земљишта, а могуће је да ће у току годинe доћи и до проширења понуде градског грађевинског земљишта. 
 
 
 
 
Већином гласова, одборници су усвојили и предлоге Одлуке о изради Измене и допуне Плана генералне регулације “Доља” у Зрењанину, Одлуке о допуни Одлуке о промени оснивачког акта Јавног предузећа “Градска стамбена агенција” Зрењанина, Одлуке о изменама и допунама Одлуке о паркирању возила и Одлуке о изменама и допунама Одлуке о постављању и уклањању мањих монтажних и других објеката на површинама јавне и друге намене на територији града Зрењанина, све у домену урбанистичко-комуналне делатности. 
 
Коментаришући ове одлуке, заменик градоначелника Зрењанина Саша Сантовац рекао је да, њиховим усвајањем, Град Зрењанин и Градска управа желе и да изађу у сусрет инвеститорима и да се суоче с неким присутним проблемима.
- Морамо да доносимо одлуке у складу с временом и захтевима, ушли смо у измену плана регулације “Доље”, која не обухвата само ту месну заједницу, већ и “Зелено поље” и кроз план смо дефинисали потребе и жеље, али и увидели одређене пропусте. Усвајањем Програма отуђења градског грађевинског земљишта испуњавамо обавезу Градске управе да ту процедуру обави до 30. марта и на основу увида у расположиве парцеле понудили смо их бројним заинтересованим инвеститорима. Већа су и средства у буџету за инфраструктурно опремање тих локација - објаснио је Сантовац. 
 
 
 
Скупштина града усвојила је и Одлуку о измени Одлуке о оснивању Центра за пружање услуга социјалне заштите града Зрењанина, као и Одлуку о приступању града Зрењанина у чланство Удружења “Три плус” из Чачка, којом се проширује број мера популационе политике и обим подршке породицама са децом, чиме се додатно оснажују и подстичу родитељи на рађање трећег и наредног реда рођења детета, што представља тежњу породица и Града, доприноси природном прираштају и мењању демографске слике града Зрењанина.
 
У последњем делу данашње седнице усвојени су Извештај о раду Градског штаба за ванредне ситуације града Зрењанина за 2020. годину и планови рада Градског штаба за ванредне ситуације града Зрењанина Комуналне милиције града Зрењанина за ову годину. Скупштина је дала сагласност и на измене и допуне програма пословања јавних комуналних предузећа “Водовод и канализација” и “Чистоћа и зеленило”.  
 
 

 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/5902/Skupstina_19022021_0.jpg