Кошаркашице “Пролетера 023” и ватерполисти “Пролетера” нови суперлигаши - честитка градоначелника

Ватерполисти “Пролетера”, три кола пре краја прволигашког такмичења, обезбедили су пласман у суперлигу Србије. Победом против београдског Таша 20:11, Зрењанинци су недостижни на челу табеле и враћају се у елитни ранг такмичења после 25 година. 
 
Кошаркашице “Пролетера 023”, након једне прволигашке сезоне, враћају се у највиши ранг, а пласман су обезбедиле убедљивом победом у последњем колу против екипе Карабурме 79:54.
 
 
 
Зрењанин ће, тако, уз рваче, стонотенисере, рукометаше, одбојкашице и куглашице у наредној сезони имати још два суперлигаша у екипним спортовима, а на том спортском успеху честитке је ватерполистима и кошаркашицама упутио и градоначелник Зрењанина Симо Салапура.
- Честитам ватерполо клубу “Пролетер” и кошаркашицама “Пролетера 023” на пласману у највиши ранг такмичења и доприносу обележавања наше титуле “Европски град спорта”, коју смо заслужили, између осталог, и због њихових резултата и домета. Ватерполо је најтрофејнији српски спорт и част је имати представника у том рангу, а кошаркашку традицију града није ни потребно посебно истицати. Желим новим суперлигашима да наставе с добрим резултатима, а руководствима, играчима и играчицама оба клуба добро здравље и личну срећу - поручио је градоначелник. 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/5944/Vaterpolo_Proleter_Zrenjanin_0.jpg