Састанак градоначелника с представницима здравствених установа - расте број заражених, подељено преко 21 хиљаде доза вакцина, апел да се поштују мере

Градоначелник Зрењанина Симо Салапура одржао је данас састанак с представницима градских здравствених установа, током ког је разматрана актуелна епидемиолошка ситуација у Зрењанину и још једном упућен апел свим суграђанима да поштују све мере републичког Кризног штаба, да се вакцинишу и тиме сачувају од заразе и себе и друге. 
 
Предочен је податак да број заражених на територији Средњобанатског округа и Града Зрењанина расте и да најновији подаци говоре о 383 активна случаја у Зрењанину. Болнички капацитети у јединој градској ковид-јединици у Општој болници “Ђорђе Јоановић” располажу са 150 лежаја и довољни су да приме новооболеле, али се и њихов број благо повећава и тренутно су на болничком лечењу 44 пацијента.       
 
               
 
Истовремено, у граду Зрењанину, закључно с јучерашњим даном, од почетка вакцинације подељено је 21.245 доза вакцина - 13.933 за прву дозу и 7.268 за другу дозу, сва четири произвођача доступна у Републици Србији. Имунизација се обавља по уходаној процедури  на пунктовима у хали спортова “Медисон” и старој специјалистичкој поликлиници. 
 
Истакнуто је да сви вакцинисани и након вакцинације морају да се придржавају епидемиолошких мера, јер се довољан имунитет успоставља тек шест недеља након примања прве дозе вакцине. 
 
 
Годину дана након појаве првих случајева заразе коронавирусом у Републици Србији и граду Зрењанину, ситуација је и даље веома нестабилна и изискује поштовање свих епидемиолошких мера Кризног штаба, одговорност и дисциплину свих грађана. Инсистирање на свему томе, уз још један апел суграђанима да се пријаве за вакцинацију као најсигурнију меру заштите путем е-управе https://imunizacija.euprava.gov.rs/, основне су поруке градоначелника Зрењанина и представника свих градских здравствених установа с данашњег састанка.  

Слике

  • /uploads/attachment/vest/5918/Simo_Salapura_sadoktorima_0.jpg