Нови градоначелник Требиња Мирко Ћурић у посети Граду Зрењанину

Град Зрењанин посетила је данас делегација братског града Требиња, у којој су били нови градоначелник Мирко Ћурић и бивши градоначелник, актуелни директор “Електропривреде Републике Српске” Лука Петровић. Угостили су их градоначелник Зрењанина Симо Салапура, начелница Средњобанатског управног округа Снежана Вучуревић, председник Скупштине града Чедомир Јањић, заменик градоначелника Саша Сантовац и начелник Службе за ИКТ Градске управе Драган Ћапин. 
 
 
 
У времену ограничених комуникација услед епидемије коронавируса, веома је важно одржавати контакте с представницима градовима за које нас везују братски и пријатељски односи, истакнуто је током данашњег састанка, а градоначелник Требиња додао је да људи из ових крајева и људи из Херцеговине, Републике Српске, воле да одржавају добре везе, братске везе и да је ова посета још један од доказа да морамо наставити да сарађујемо.
- Стварамо услове за наставак живота у неким нормалним токовима, поштујемо све епидемиолошке мере и у Републици Србији и у Републици Српској и очекујемо и надамо се да ће комуникација између братских градова и братских народа бити приближно иста док влада пандемија, а после да буде још јача и снажнија него што је то некада било - истакао је Ћурић.
 
 
 
- Чињеница је да има простора за сарадњу, повезују нас спорт, привреда, култура, и да ћемо сами бити криви уколико би дошло до неког прекида веза. Управо из тих разлога, одлучили смо да дођемо у званичну посету граду Зрењанину, очекујемо да у наредном периоду и представници града Зрењанина дођу у Требиње и надамо се да ће бити резултата. И Требиње и Зрењанин имају доста програма и пројеката, специфичних за обе средине, неки се међусобно и допуњују. Данас смо нашим домаћинима презентовали шта се дешава у Требињу, чули шта се тренутно ради у Зрењанину и управо ће нам размена искуства пуно значити. Циљ нам је и да у предстојећем периоду та искуства размењују и директори јавних предузећа и установа, начелници одељења у градским управама, а да ми, као градоначелници и заменици, све то усмеравамо, да се види да све то живи и доноси резултате - истиче градоначелник Требиња. 
 
 
 
Заменик градоначелника Зрењанина Саша Сантовац истакао је да је увек част када нам у посету долазе представници братских градова и подсетио да у Републици Српској град Зрењанин има три братска града - Требиње, Лакташе и Бијељину.
- Све ово што се дешава, нажалост, успорило је мало ту комуникацију која је у неким ранијим периодима била на заиста високом нивоу, уз честе посете, разговоре, заједничке наступе у пројектима, размену идеја, помоћ када је то неопходно. Драго ми је што смо, данашњом посетом и сусретом, на неки начин пробили “блокаду” и то нам, уз актуелну вакцинацију која иде добрим темпом, даје наду да ћемо се вратити нормалном животу и комуникацији и наставку сарадње коју браћа треба да негују - поручио је заменик градоначелника. 
 
Гости су се, током данашње посете, упознали и са историјатом и занимљивостима зрењанинске Градске куће која је обележила два века од завршетка градње, а потом су и прошетали центром Зрењанина. 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/5950/Gradonacelnik_Trebinja_0.jpg