“Метито Корпорација” позива заинтересовану јавност да учествује у анкети у вези са изградњом централног пречистача отпадних вода у Зрењанину

Инвеститор “Метито Корпорација”, након недавног радног састанка у Зрењанину, а у вези са припремом изградње централног пречистача отпадних вода у Зрењанину, позива заинтересовану јавност, појединце, удружења, правна лица и слично да учествују у анкети, изнесу своје коментаре, сугестије или примедбе и тиме допринесу реализацији те вишеструко значајне инвестиције за град Зрењанин. 

Анкета, са документацијом, је постављена на сајту Града Зрењанина и то на српском језику, мађарском, румунском и енглеском и биће доступна јавности најмање месец дана, односно током јула месеца. 

Упитници су део ESIA процеса (Environmental and Social Impact Assessment - Процена утицаја на животну средину и друштво) који спроводи инвеститор, с обзиром да је Зрењанин први град у Србији у ком ће бити примењен модел јавно-приватног партнерства у управљању отпадним водама. 

Прикупљене податке користиће искључиво инвеститор у интерне сврхе и током процеса припреме реализације инвестиције. 

Како је саопштено, планирани почетак изградње постројења у Зрењанину је новембар ове године, а рок изградње 18 месеци. Вредност инвестиције је процењена на 30 милиона ЕУР, а пројекат би био у потпуности финансиран, развијен и њиме би управљао “Метито” кроз своју локалну платформу, предузеће “Begej Water” d.o.o., и који ће бити усклађен са највишим стандардима Европске Уније, као и препорукама Светске здравствене организацијe, како би се обезбедило да сва отпадна вода буде пречишћена и испуштена у реципијент (Александровачки канал) који се улива у реку Бегеј, а која је тежиште развоја градске економије, туризма и заштите животне средине. 

Инвеститор је, као сегмент анкетне документације, објавио и тачну локацију постројења, на ободу индустријске зоне “Југоисток - Ечка”, као и идејно решење комплекса. 

Основне информације о пројекту:

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6099/Metito_idejno_resenje_0.jpg