У част и славу спортског великана - у суботу и недељу одржава се први “Меморијал Звонимир Звонко Вујин”

Први меморијални међународни турнир у боксу “Звонимир Звонко Вујин” одржаће се предстојећег викенда у “Кристалној дворани” у Зрењанину, а током два дана очекује се учешће више од 60 такмичара из наше земље и шест држава региона - саопштено је данас на конференцији за новинаре у Градској кући. Представницима медија обратили су се генерална секретарка Спортског савеза града Зрењанина Вукосава Ђапић Атанацковић, као и млади боксери зрењанинског “Баната” Страхиња Рашовић и БК “Петровград” Александра Рапаић, учесници “Меморијала Звонимир Звонко Вујин”. 
 
Организаторе турнира и учеснике конференције за новинаре угостио је у свом кабинету и градоначелник Зрењанина Симо Салапура
 
 
 
Вукосава Ђапић Атанацковић позвала је зрењанинску публику да присуствује мечевима и истакла значај Меморијала у неговању успомене на прослављеног Звонка Вујина и за даљи развој боксерског спорта у нашем граду.
- У организацији овог турнира, поред Боксерског савеза Србије, учествују Град Зрењанин, Спортски савез града и боксерски клубови из нашег града, “Банат” и “Петровград”, уз покровитељство Покрајинског секретаријата за спорт и омладину. Ове чињенице би и Звонку Вујину сигурно значиле и мислим да највеће звезде турнира јесу и треба да буду управо домаћи такмичари. Напоменула бих и да ће на турниру наступити комплетна кадетска репрезентација Србије - рекла је генерална секретарка Спортског савеза града.  
 
 
 
Александра Рапаић, једна од најталентованијих боксерки у нашој земљи, истакла је да јој је част што ће наступити на једном оваквом турниру и боксовати за свој клуб, у свом граду. Очекује свој добар наступ, као и друге квалитетне мечеве на турниру и позвала је све љубитеље бокса и спорта да дођу на турнир и пруже подршку њој и осталим такмичарима.  
 
Страхиња Рашовић припада најталентованијим такмичарима БК “Банат” и један је од четворо представника тог клуба који ће учествовати на Меморијалу. И њему је част што ће наступати на турниру, у категорији кадета до 54 килограма, и нада се освајању првог места. 
 
 
 
Турнир се одржава у категорији кадета, кадеткиња, сениора и сениорки и отвара се у суботу, 17. јула, у 14 часова и планирано је да борбе трају до 20 часова, док ће у недељу, 18. јула, финалне бробе почети у 18 и трајати до 20 часова, али је то још увек прелиминарна сатница. Меч вечери у суботу одржаће се између Александре Рапаић и Николине Гајић
  
Звонимир Звонко Вујин рођен је 28. јуна 1943, године у Зрењанину. Био је члан боксерског клуба “Банат” и 57 пута државни репрезентативац Југославије. Био је четвороструки првак Југославије, првак Балкана и Медитерана и вицешампион Европе. Освојио је две бронзане олимпијске медаље, у Мексику 1968. године, у лакој категорији и у Минхену 1972. године, у полувелтер категорији. Освајач је и некада престижних југословенских боксерских признања - „Златне рукавице“ (1965.) и „Оскара“ (1971). 
 
Преминуо је 8. децембра 2019. године и сахрањен на Евангелистичком гробљу у Зрењанину. 
 
 
 

 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6127/Memorijal_Zvonko_Vujin_press_00.jpg