Градоначелник на свечаном пријему поводом “Дана пива”: свака наредна манифестација одржаваће се у све бољим привредним околностима

Традиционални свечани пријем и коктел поводом манифестације “Дани пива” одржан је синоћ у зрењанинској Градској кући, уз присуство бројних званица из политичког, привредног, друштвеног, културног, образовног, верског и спортског живота града, јавних институција и представника градова и општина из окружења, као и братских градова. Домаћини пријема били су градоначелник Симо Салапура и заменик градоначелника Саша Сантовац, са супругама, а због лоших временских услова, гости су се окупили у Барокној сали и холовима Градске куће. Дочек је протицао у знаку Зрењанина као Европског града спорта 2021. године, а уз домаћине, добродошлицу су гостима упућивале и чланице Културно-уметничког друштва “Пионир”, у пригодним народним ношњама.
 
 
 
 
Међу званицама били су и Његово Преосвештенство Епископ банатски Никанор, који борави у Зрењанину поводом славе града, Успења Пресвете Богородице, као и Бискуп зрењанински монсињор др Немет Ласло, поједини покрајински и републички функционери и народни посланици, делегације братских градова Арада, Требиња и Бијељине, а поводом затварања своје изложбе у Народном музеју, пријему је присуствовао и Брајан Рашић, чувени рок  фотограф.   
 
 
 
 
Обраћајући се гостима и пожелевши им добродошлицу, градоначелник Симо Салапура истакао је да смо дуго чекали да се поново дружимо на овакав начин, да у томе нису успеле да нас спрече ни временске прилике које су пореметиле организацију “Дана пива” и изразио уверење да ће се манифестација до краја одвијати по предвиђеном програму.
- “Дани пива” обележавају дупло пунолетство, 36 година, од првих “Дана пива” много се тога променило, повећао се број програма, извођача, посетилаца и трудимо се да сваке године, у складу с могућностима, овај наш бренд што више оживимо и што боље га представимо и у ширим оквирима, и ван граница наше земље - рекао је градоначелник и додао да већ почињу припреме за наредне “Дане пива”.
 
 
 
 
- Морамо да размишљамо о томе, јер ће манифестације у будућности бити организоване у још бољим привредним околностима, уз још значајније инфраструктурне пројекте који ће се реализовати у нашем граду. Мислим, пре свега, на почетак изградње ауто-пута Зрењанин-Београд и Зрењанин-Нови Сад, који ће, опет, довести и већи број посетилаца на ову нашу манифестацију. Интензиван је привредни замах, оличен у пројекту кинеске компаније “Линглонг” који ће умногоме променити економску слику не само нашег града, већ и читавог региона. У том смислу јављаће се и нове идеје, како и на који начин представити наш град, правити неке нове манифестације, уклопити све оно што је битно за функционисање једне локалне заједнице - поручио је градоначелник и позвао све госте да заједно уживају у програмима “Дана пива”, али и да буду одговорни према себи и према другима, да чувају своје здравље и здравље својих најближих, да се вакцинишу и поштују прописане епидемиолошке мере. 
 
 
 
 
Коктел у Градској кући протекао је у добром расположењу, а по његовом завршетку, већина званица преселила се на Трг слободе и присуствовала још једном одличном и занимљивом наступу Зрењанинске филхармоније и “АББА” и “Металика” трибјут бендова.
 
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6169/Koktel_Dani_piva_2021_0.jpg