Пријем за представнике братских градова: традиционални пријатељски сусрети и разговори током манифестације “Дани пива”

Градоначелник Зрењанина Симо Салапура, са сарадницима замеником Сашом Сантовцем, председником Скупштине града Чедомиром Јањићем, замеником председника Скупштине града Оливером Митровићем и чланом Градског већа Маринелом Мендреом, угостио је данас у Градској кући представнике братских градова Арада, Требиња и Бијељине. 
 
Традиционално, током манифестације “Дани пива”, међу бројним гостима Зрењанина су и представници градова и општина с којима град одржава братске и пријатељске односе и сарадњу. Синоћ је у Зрењанин из Републике Српске приспела делегација Требиња, а данас и представници Арада и Бијељине. Због епидемиолошке ситуације, изостала је овога пута масовнија посета и долазак представника из других средина, из којих су изразили жаљење што нису у могућности да се одазову позиву Града Зрењанина. 
 
 
 
Представници братских градова састали су се с градоначелником и његовим сарадницима, с којима ће наставити разговоре и у поподневним часовима, а предвиђено је и да вечерас присуствују традиционалном пријему у Градској кући, као и програмима “Дана пива”. 
 
Арад у Румунији један је од градова с којима Зрењанин остварује најдужу и најплоднију сарадњу, пошто је Споразум о сарадњи потписан још 1967. године, а обновљен 29. маја 2002. године у Араду. Повеља о братимљењу с Требињем потписана је у том граду 19. августа 2013. године, чиме је вишедеценијска тесна сарадња између месне заједнице Клек и тог херцеговачког града проширена и на ниво два града. Бијељина је најмлађи члан породице братских и пријатељских градова и општина, након што је у том граду потписан Споразум о сарадњи 24. септембра 2018. године.
 
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6167/Prijem_bratski_gradovi_2021_0.jpg