Пријем за учеснике 18. Међународног фестивала фолкора “Лала”

Заменик градоначелника Саша Сантовац примио је данас, у Барокној сали Градске куће, учеснике и организаторе Међународног фестивала фолклора “Лала” који се традиционално одржава у време “Дана пива”.
- “Дани пива” не би били то што јесу да нема овог фестивала који се у нашем граду одржава по 18. пут. Фестивал, нажалост, због епидемиолошке ситуације прошле године није одржан, а ове смо морали да се прилагодимо ситуацији тако да смо смањили број учесника, посебно из других земаља. Истакао бих да сам домаћин пријема за учеснике фестивала неколико година уназад и приметио сам да је велики број њих, који су долазили из Европе, Латинске Америке и других земаља, одушевљен Зрењанином и пријатељствима која су овде стекли - рекао је Сантовац, изразивши очекивање да ће наредних година у наш град доћи још већи број учесника, што и јесте циљ фестивала.
 
 
 
 
- Приметно је и да су Зрењанинци прихватили овај фестивал и да прате програме, посебно дефиле учесника кроз центар. Желим да вам се захвалим што сте дошли у Зрењанин и надам се да ћете из нашег града понети нова пријатељства и искуства, а ми ћемо и у наредном периоду наставити да бринемо о овом фестивалу - рекао је Сантовац.
 
Оснивач фестивала и један од домаћина је Културно-уметничко друштво “Пионир”, чији је председник Радован Молдован Рача казао да, иако је смањен број учесника, квалитет фестивала одржан.
- Фестивал организујемо како бисмо се дружили, али и да прикажемо нашу традицију и културу и упознамо друге, а важно нам је и да се омладина међусобно упозна и дружи и да у наредном периоду имају пријатеље по целом свету. Циљ је да младима оставимо у аманет да се друже, да поштују једни друге и да чувају своју културу и традицију - рекао је он.   
 
Госте су, у име домаћина и организатора фестивала “Лала”, данас поздравили и директор Туристичке организације Зрењанин Зоран Љуботина и директор Културног центра Горан Маринковић
 
 
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6163/Prijem_festival_LALA_26-08-2021_0.jpg