Прва мини-олимпијада у Банату: Удружење пензионера Зрењанин обележава 75 година постојања и рада

Данас се одржава прва мини олимпијада у Спортско - рекреативном центру „Партизан“, поводом 75. годишњице Удружења пензионера града Зрењанина, у оквиру које учествују и друга удружења са територије Баната, а након тога планирана је свечана седница у хотелу „Војводина“. Удружење које броји 8 хиљада чланова има дугогодишњу традицију у организацији спортских такмичења пензионера у Зрењанину и насељеним местима. 
 
Честитајући јубилеј, градоначелник Зрењанина Симо Салапура, који је иначе и председник Организационог одбора, захвалио се свим пензионерима за све оно што су учинили за заједницу у току свог радног века, те да због тога локална самоуправа и жели и осећа обавезу да помогне Удружењу пензионера и његовим члановима.
 - Градско Удружење пензионера Зрењанин има дугогодишњу традицију у организацији спортско-рекреактивних активности, која је била на једном локалном нивоу, затим су активно од 2013. године учесници Oлимпијадe трећег доба, која се одржава у Врњачкој Бањи. Данас, у прелепом амбијенту Спортско - рекреативног центра „Партизан“, по први пут за удружења са територије Баната одржава се мини-олимпијада. Одзив за данашњи догађај је већи од очекиваног, што ме посебно радује, рекао је градоначелник Салапура.
 
 
 
 
Како је навео, ово је значајан јубилеј, јер је ово година када је Зрењанин “Европски град спорта” и да је од великог значаја промовисање спортско-рекреативних активности особа старијих доба. 
-У оквиру данашње мини-олимпијаде биће четири спортске дисциплине, а и ово је свакако прилика за дружење са представницима Националног удружења пензионера, као и са представницима трећег доба, како би видело на који још начин можемо да унапредимо рад удружења у нашем граду, које није активно само у спортским, већ и у хуманитарним, едукативним и културним активностима и готово не постоји ниједна манифестација у граду где се они не појављују, рекао је још градоначелник Симо Салапура.
 
О раду организације, активностима и плановима за будућност Удружења пензионера говорио је председник тог удружења Славко Шућуровић.
- Градско Удружење пензионера постоји 75 година и ово је непосредан повод да ову годину обележимо низом активности, а неке од њих су започете и раније, а то су спортске активности. Имали смо такмичења у насељеним местима, као и на нивоу града Зрењанина. Ми, као градско удружење, покушавамо да дамо допринос бављењу спортом и физичким активностима пензионера, јер јето  веома значајно за наш период живота, рекао је Шућуровић који је додао да су им им велику подршку пружили Савез пензионера Србије и Војводине да данас буду домаћини прве мини-олимпијаде Баната.
 
 
 
 
Данас ће се одржати такмичење у четири дисциплине, што подразумева брзо ходање, принцип штафете, извођење пенала на мале голове и извођење пенала у кошарци, поред тога и омиљена дисциплина за све пензионере је  и пикадо. Ово су само од неких активности када су олимпијаде у питању, а честе су и шах, рибарење, стрељаштво и друго. Идеја и жеља је да ово постане традиција и да оваквих дружења буде више и чешће.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6153/Mini_olimpijada_penzionera_0.jpg