Министар Вулин поручио деци у Зрењанину: Ми смо ваша полиција, рад начелника полицијске управе мерићу по томе колико сте ви безбедни

Министар унутрашњих послова Републике Србије Александар Вулин поручио је данас, приликом посете Основној школи „Др Јован Цвијић“ у Зрењанину, да ће, између осталог, рад начелника полицијских управа мерити по томе колико су деца у школама безбедна, да ли у близини школа и школским двориштима има нарко-дилера и да ли има насиља које је некажњено.
 
 
Министар Вулин, који је посетио ученике ове школе која је добила потребну опрему у оквиру програма „Заједници заједно“ под покровитељством компаније НИС, истакао је да све има смисла само ако су деца у нашој држави сигурна и безбедна.
„Драга моја децо, све што се уложи у вас, што се уложи у време које проводите у школи, на улици, у породици, суштински је смисао постојања државе, постојања једног друштва. Наши пријатељи из НИС-а разумеју колико је потребно да ви будете безбедни, да ви будете добро. Ако сте ви добро и ако сте ви безбедни, онда је нама старијима све лако, све има смисла, све можемо да постигнемо и да урадимо“, рекао је министар унутрашњих послова Александар Вулин, обраћајући се деци.
 
Министар Вулин је поручио да је на полицији да окружење у коме деца проводе време учине сигурним и безбедним.
 
 
„Ја ћу мерити рад начелника полицијске управе по томе колико сте ви безбедни, да ли у школи има нарко-дилера, да ли има насиља које није кажњено, да ли су улице безбедне, да ли је било ко помислио да је јачи од државе, да може да се иживљава по улицама овог града, да ли неко вози тако да не смете да станете на пешачки прелаз. Ја ћу његов рад мерити по томе колико сте ви задовољни. Ви сте судије и њему и мени. Колико ви будете сигурни и безбедни, толико смо и он и ја и градоначелник, и сви ми заједно, суштински успешни или нисмо успешни“, рекао је министар полиције Александар Вулин.
 
Генерални директор НИС-а Кирил Тјурдењев истакао је да је циљ те компаније да се ученици у школама широм Србије осећају сигурно и да имају модерну опрему и најбоље услове за рад, због чега је у те сврхе прошле године издвојено око милион евра.
 
 
„За нас је од велике важности што овај циљ делимо са драгоценим партнерима, међу којима су наши пријатељи из Министарства унутрашњих послова, Града Зрењанина и локалних заједница са којима успешно сарађујемо дуже од 10 година. Ипак, наш највећи мотив да истрајемо у својој намери су дечји осмеси који нас дочекују у школама широм Србије“, рекао је Тјурдењев.
 
Градоначелник Зрењанина Симо Салапура нагласио је да је 10 основних школа у том граду обухваћено пројектом „Заједници заједно“ и истакао да ће Град наставити да сарађује са Полицијском управом Зрењанин и Министарством унутрашњих послова, са друштвено одговорним компанијама попут НИС-а,  како би грађани, а пре свега деца, били још сигурнији и безбеднији.
 
Текст и фото: МУП Србије

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6261/ministar_vulin_u_Cvijicu_0.jpg
  • /uploads/attachment/vest/6261/Ministar_Vulin_u_Cvijicu_00.jpg