Сарадња Савеза за школски спорт Србије и Града Зрењанина: спортски реквизити за ОШ “1. октобар” у Ботошу

Основну школу “1. октобар” у Ботошу данас су посетили председник Савеза за школски спорт Србије Жељко Танасковић, градоначелник Зрењанина Симо Салапура, генерални секретар Савеза за школски спорт Војводине Јован Лекић и генерална секретарка Спортског савеза града Зрењанина Вукосава Ђапић Атанацковић и том приликом уручили донацију Савеза за школски спорт Србије - спортске реквизите за наставу физичког васпитања и спортске активности ученицима школе. 
 
Спортска сала школе - Спортски дом “Александар Александрович Карељин” од данас је богатији за нове рукометне голове, одбојкашку мрежу са носачима и комплете лопти за фудбал, кошарку, одбојку и рукомет, које су малишани на часу физичког врло брзо испробали. 
 
 
 
 
Председник Савеза за школски спорт Србије, некадашњи истакнути одбојкашки репрезентативац Жељко Танасковић, каже да се управо у мањим срединама, какав је и Ботош,  регрутују и стварају будући шампиони.  
- Ово је пета година како Савез за школски спорт Србије, заједно са Министарством омладине и спорта и локалним самоуправама, опрема реквизитима школске спортске објекте. Жеља нам је да спорт код деце буде свакодневница и да у њима усадимо свест о важности спорта, пре свега са здравственог аспекта. Чинимо све како би се деца бавила неким видом физичке активности и да не постоје услови за бављење спортом, ми не би, као држава, правили овакве спортске резултате. Постоји, дакле, систем који функционише и који увек селектује нове играче, али је јако битно да и овакве акције буду што присутније и да оваква врста донације одлази школама којима је најпотребнија - истакао је Танасковић. 
 
 
 
 
Градоначелник Зрењанина Симо Салапура напоменуо је да је, приликом отварања нове вртићке групе у школи, истакнута иницијатива да се спортска сала у Ботошу додатно опреми реквизитима и тиме унапреди настава физичког васпитања. 
- Овде се негује спортска традиција и има довољно заинтересоване деце да ту традицију наставе, постоје и спортски ресурси који треба да се искористе и с обзиром на прошлогодишњу агенду “Европског града спорта”, ми настављамо с тим активностима и битно нам је да имамо и врхунски спорт, спортске објекте и капацитете у граду, али нам је једнако значајно и да у насељеним местима имамо децу заинтересовану за спорт, школе и месне заједнице које подржавају све спортске активности. У свему томе помаже нам и Савез за школски спорт Србије, с којим настављамо сарадњу и на другим пројектима, пре свега мислим на беплатне школице спорта, какве функционишу и у Ботошу - казао је градоначелник. 
 
На донацији се захвалио и председник Савета МЗ “Ботош” Бранислав Лазић, који је такође подсетио на спортску традицију села и истакао да су тренутно тројица рвача пионирског узраста из Ботоша најбољи у земљи, као и да су фудбалери у врху Војвођанске лиге. 
- Овај дом спортова увек је пун деце и месна заједница се труди да им обезбеди што боље услове за бављење спортом. Ова донација свакако иде у прилог томе - каже Лазић. 
 
 
 
Основну школу “1. октобар”, заједно са припремном предшколском групом, похађа више од 170 деце, која имају добре услове за наставу и бављење спортским активностима, у сали коју користе и мештани Ботоша.  
 
Председнику Савеза за школски спорт Србије Жељку Танасковићу градоначелник Симо Салапура уручио је симболичан пасош “Европског града спорта”, а за њега и представнике Савеза за школски спорт Војводине приредио је и пријем у Градској кући. 
 
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6397/botos_tanaskovic_0.jpg